fbpx
Сьогодні
15:33 14 Лис 2023

На Запорізькому напрямку нацгвардійцям вдалося захопили в полон російських солдатів

English version here

Фото: Фейсбук / Національна гвардія України

На Запорізькому напрямку воїни Національної гвардії успішно полонили чотирьох російських вояк.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Як зазначають, українські захисники з військової частини 3017 НГУ на Запорізькому напрямку поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями російської федерації.

Військові пояснюють, що це результат однієї зі спроб противника відновити втрачені позиції на Запорізькому напрямку.

Вилучені документи свідчать, що:

  • троє загарбників – зі 136-ї окремої мотострілецької бригади рф,
  • ще один – з 1430-го мотострілецького полку територіальних військ російської федерації.

Окрім того, двоє з них виявилися контрактниками.

У НГУ розповідають, що полонені говорили завченими фразами. Вони всі розповідали, що прибули в Україну, нібито захищати мирне населення від "нацистів" та звільняти "свої" землі.

Водночас намагалися переконати українських захисників, що вони служать менше, ніж рік, і за цей час не отримали належної бойової підготовки та не воювали, що підрозділи морально розкладаються та не мають мотивації виконувати штурмові дії.

Один із полонених розповів, що вже відмовлявся від участі у бойових діях, після чого був відправлений на "яму", і що на фронт повернувся через страх тюремного ув'язнення.

За словами затриманих, росіян мобілізують, погрожуючи кримінальною відповідальністю за відмову від участі у так званій "спецоперації" строком від 8 до 15 років позбавлення волі, натомість обіцяють перспективу швидкого збагачення та соціальні гарантії.

Нагадаємо, у Луганській області українські військові взяли в полон групу з десяти російських солдатів поблизу Кремінної.

Окрім того, після успішної спецоперації "Синиця", під час якої російський гвинтокрил Мі-8 перегнали на підконтрольну Україну, кількість окупантів, що хочуть здатися в полон ЗСУ, збільшилась на 70%.

Ситуація на фронті

Як повідомляли у військовому командуванні, протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника.

Також, 13 листопада, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 313 з половиною тисяч солдатів.

Окрім того, втрати росіян на Авдіївському напрямку вже перевищили втрати в Вугледарі, й під Бахмутом.

Своєю чергою генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, якщо все піде за планом Генерального штабу, то Кінбурн скоро буде нашим.

А ще аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що війська Сил оборони України трохи просунулися на лівому березі Дніпра Херсонщини.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: