fbpx
Сьогодні
Фото 22:25 15 Лют 2024

Посадовець Мінкульту за $3300 хабаря сприяв вивезенню антикваріату

Фото: Нацполіція

Співробітники правоохоронних органів викрили посадовця адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики, який організував схему безперешкодного вивозу антикваріату за межі України. За такі послуги він вимагав хабар.

Про це повідомили поліція Києва та Офіс генпрокурора, пише Рубрика.

За даними слідства, посадовець вимагав та отримав від чоловіка 3300 доларів за здійснення впливу на третіх осіб для безперешкодного вивезення антикварної холодної зброї за межі України, поза митним контролем, без дозвільних документів та огляду.

Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці затримали його під час отримання другої частини коштів у сумі 3000 доларів.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта вилучили 10 тисяч доларів та 200 тисяч грн, розв'язується питання про накладення арешту на ці кошти.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру та розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України — вимагання неправомірної вигоди за здійснення впливу.

Йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Фото: Офіс генпрокурора

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури тривають подальші слідчі дії для встановлення кола посадовців, причетних до зазначеної корупційної схеми.

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, у столиці за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника. За даними правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: