fbpx
Сьогодні
17:50 24 Січ 2024

Викрито посадовця КМДА та його спільника, які вимагали частину від компенсації по кредиту в рамках держпрограми

Фото: Київська обласна прокуратура

У столиці за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника. За даними правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Київську обласну прокуратуру і поліцію Київської області.

За даними правоохоронців, власник підприємства у 2022 році отримав кредит від держави для розвитку бізнесу. Чоловік закупив товар і зберігав його на складах у Бучі. На початку російського вторгнення склад був знищений. Згодом директор фірми скористався програмою допомоги, за якою певний відсоток від кредиту компенсувала держава.

Викрито посадовця КМДА та його спільника

Фото: Київська обласна прокуратура

Дізнавшись про це, посадовець КМДА почав вимагати від бізнесмена частину коштів із державної компенсації кредиту. У разі відмови регулярно платити йому 20% від суми компенсації, чиновник погрожував вилучити власника підприємства зі списку отримувачів держдопомоги.

Викрито посадовця КМДА та його спільника

Фото: Київська обласна прокуратура

Коли власник бізнесу згодився на "пропозицію", працівник КМДА сказав передати хабар через "посередника" під виглядом "доната". Змовників затримали після отримання майже 90 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Викрито посадовця КМДА та його спільника

Фото: Київська обласна прокуратура

Нині посадовцю КМДА і спільнику оголосили підозри за ч. 3 ст. 368 КК України. Їм загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна. До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: