fbpx
Сьогодні
Фото 18:30 19 Лис 2023

НАБУ: в Одесі бізнесмен намагався дати хабар військовому командуванню

Фото: З Відкритих джерел

В Одесі правоохоронці затримали на гарячому підприємця, який хотів підкупити командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса". Наразі посаду командувача обіймає Едуард Москальов.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Фото: НАБУ

Як розповіли в НАБУ та САП, підприємець запропонував командувачу ОСУВ "Одеса" хабар у 200 тисяч гривень, щоб той видав спеціальне розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

Однак командувач ОСУВ "Одеса" звернувся до правоохоронців.

Фото: НАБУ

За його заявою було порушено кримінальну справу. Командувач, як кажуть в НАБУ та САП, сприяв викриттю цього злочину.

Фото: НАБУ

Попередня кваліфікація дій підприємця – ч. 3 ст. 369 КК України, тобто пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

У разі доведення вини йому загрожує позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: НАБУ

Фото: НАБУ

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, раніше кіберфахівці Служби безпеки ліквідували корупційну схему у Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ). У результаті комплексних заходів у Києві затримано посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови, який налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

А у жовтні меру Сум Олександру Лисенку та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,13 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: