fbpx
Сьогодні
21:20 15 Лют 2024

Вінницькі медики з мобільного стоматкабінету пролікували майже тисячу військових: як працює це рішення

Фото: з відкритих джерел

961 військовослужбовця пролікували вінницькі медики з мобільного стоматологічного кабінету.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські захисники безпосередньо на лінії зіткнення через бойові дії отримують поранення. Однак у військового через важкі умови перебування на передовій може виникнути і звичайна застуда чи загострення хронічних хвороб.

Також через неможливість догляду за ротовою порожниною часто виникають у бійців проблеми з зубами.

Яке рішення?

Вінницькі медики з мобільного стоматологічного кабінету пролікували 961 військовослужбовця.

Фото: Вінницька міська рада

Як це працює?

"Мобільний стоматкабінет, створений на базі МКП "Медичний стоматологічний центр", продовжує свою діяльність. З серпня 2023 року стоматологи здійснили 9 виїздів та надали послуги 961 військовослужбовцю", – йдетсья у повідомленні.

Зазначається, що медики зі "стоматології на колесах" надають послуги захисникам як у Вінницькій області, так і виїжджають для їх обслуговування в інші міста, зокрема у прифронтових регіонах.

Мобільний стоматологічний кабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі.

Він обладнаний:

  • LED-світильником зі зміною кольору й температури світла,
  • умивальником ємністю 100 літрів,
  • рентген-апаратом,
  • окремим хірургічним аспіратором,
  • припливно-витяжною вентиляцією,
  • а також багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій тощо.

Зазначається, що на січневій сесії міськради депутати ухвалили рішення про придбання для мобільного кабінету вирішено придбати портативного рентгенапарату для обстеження пацієнтів.

Захисників у мобільному стоматкабінеті лікують фахівці вінницького міського комунального підприємства "Медичний стоматологічний центр".

Вони виїздять до бійців вахтовим методом.

Усього до них залучили 10 медпрацівників:

  • трьох стоматологів-хірургів,
  • чотирьох лікарів-стоматологів,
  • трьох медичних сестер.

Вони надають захисникам майже весь спектр стоматологічної допомоги.

Нагадаємо, Рубрика раніше повідомляла, що "Стоматологічний батальйон", який започаткували шестеро лікарів-стоматологів із Вінниччини, надає допомогу оборонцям на передовій.

Також повідомлялось, що у Кривому Розі спільно зі стоматологами міста запустили проєкт, у межах якого облаштували мобільний стоматологічний кабінет для військовослужбовців.

Окрім того, британські фермери у межах акції "Pickups for Peace" передали 15 автомобілів для українських військових. Серед них – позашляховики та мобільний стоматологічний кабінет.

Також у Львівській області в місті Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front. Там безкоштовно надаватимуть стоматологічні послуги мобілізованим перед відправленням на фронт.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: