fbpx
Сьогодні
14:30 13 Лют 2024

Україна отримала від Японії "ґрунтову броню" для захисту об'єктів критичної інфраструктури: для чого це рішення 

English version here

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

1 800 габіонів, які є захисними конструкціями для об'єктів критичної інфраструктури Японія передала Україні. З них 320 вже доставлені.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Об'єкти критичної інфраструктури з перших днів повномасштабної війни є незмінною мішенню для російських ракет та дронів.

Так от російська армія у ніч на 12 лютого пошкодила дронами підстанцію "Укренерго" на Дніпропетровщині, без світла залишалися понад 53 тисячі абонентів, зокрема сім шахт, де перебувала понад 1 тисяча працівників.

А ворожа атака у ніч на 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу Дніпропетровської області була однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Окрім того, повідомлялось, що 23 січня після російського обстрілу Харкова бригади харківської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України" зупинили загоряння на газогоні.

Яке рішення?

Японія передала Україні 1 800 габіонів, які є захисними конструкціями для об'єктів критичної інфраструктури, з яких 320 вже доставлені.

Як це працює?

"Завдяки партнерській допомозі уряду Японії ми отримали додаткові спроможності пасивного захисту важливих інфраструктурних об'єктів", — зазначила заступниця глави відомства Олександра Азархіна.

У Мінрозвитку вказали, що габіони будуть розділені між усіма лінійно-виробничими управліннями компанії Оператор ГТС України.

Зокрема це стосується прифронтових регіонів, які потребують найбільшого захисту критичних об'єктів.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Решту габіонів Оператор ГТС отримає найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлені одразу після прибуття на об'єкти для посилення захисту.

Своєю чергою посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда підкреслив:

"Радий бачити, що перші габіони, які ми називаємо "ґрунтова броня", вже прибули до вас. Габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами самооборони".

Як повідомлялось, уряд Японії має намір додатково надати Україні 15,8 млрд ієн (106 млн доларів США) на підтримку відновлення країни від наслідків війни у семи сферах.

Також 390 млн доларів США надійшло до Державного бюджету України від Японії у межах проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Окрім того, Японія планує виділити на допомогу Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

До того ж Україна отримає від Японії сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: