fbpx
Сьогодні
Фото 09:44 09 Січ 2024

В Україні гаджетів для навчання потребують понад 360 тисяч дітей та вчителів, - Лісовий

Фото: Фейсбук / Оксен Лісовий

Понад 300 тисяч українських дітей вразливих категорій і понад 60 тисяч вчителів потребують гаджетів для навчання.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий у Фейсбуці, пише Рубрика.

Фото: Фейсбук / Оксен Лісовий

"На жаль, усе ще понад 300 тисяч дітей вразливих категорій та понад 60 тисяч вчителів по всій Україні потребують гаджетів для дистанційного та змішаного навчання. Підтримка від партнерів у цьому напрямі — надважлива. Йдеться не лише про доступ до освіти, а й про можливість спілкуватися з однолітками та отримувати підтримку від вчителів", – зазначив міністр.

Він поінформував, що у неділю разом із міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою та представниками UNICEF Ukraine відвідали точку "Спільно" – дружній простір для розвитку і дозвілля дітей.

Під час зустрічі було обговорено виклики й потреби української освіти під час війни. Лісовий подякував Камікаві за підтримку України.

Фото: Фейсбук / Оксен Лісовий

"Уряд Японії підтримує МОН і ЮНІСЕФ у створенні цифрових освітніх центрів (DLC) — просторах, що відкривають переважно в тих регіонах, де діти не можуть нині навчатися очно. Для таких центрів Японія вже передала різні девайси для навчання, а невдовзі також спрямує 85 комплектів обладнання для функціонування DLC (ноутбуки, планшети, генератори, проєктори, STEM-набори тощо)", – зауважив він.

Міністр подякував уряду та народу Японії за системну підтримку української освіти.

Фото: Фейсбук / Оксен Лісовий

Фото: Фейсбук / Оксен Лісовий

Візит Йоко Камікава в Україну

Нагадаємо, що 7 січня до України завітала міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка планує провести зустрічі в Києві, зокрема з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Під час візиту Камікава з Кулебою обговорила Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо.

Окрім того, вона анонсувала, що Японія планує виділити на допомогу Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Також з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою зустрівся п рем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Під час зустрічі вони обговорили низку питань співпраці між країнами.

Глава МЗС Японії також проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами.

До того ж міністерка візьме участь "у відвертій дискусії з українськими партнерами щодо зусиль, спрямованих на досягнення справедливого і тривалого миру, яким українська сторона надає великого значення, а також щодо потенціалу Японії щодо конкретного внеску в цей процес".

Також 7 січня, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Бучу та Ірпінь Київської області.

Окрім того, з міністром МЗС Японії Йоко Камікавою зустрівся глава держави Володимир Зеленський.

У ході зустрічі міністра Германа Галущенка з міністеркою МЗС Японії Йоко Камікавою, Україна отримала від Японії сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: