fbpx
Сьогодні
10:56 04 Лют 2024

"Укренерго": наймасовішою за рік була вчорашня атака на енергооб'єкти у Кривому Розі

Фото: Reuters

Ворожа атака у ніч на 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу Дніпропетровської області була однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Укренерго".

"Вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу – вже третя за тиждень і одна із найбільш масованих за рік", наголосили енергетики.

Як зазначають на підприємстві, в ніч на 3 лютого відновлювальні роботи перервала атака російських дронів на високовольтні енергетичні об'єкти.

"Відновлювальні роботи були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам в регіоні", – пояснюють фахівці.

Зараз продовжуються роботи на магістральних та розподільчих мережах, однак світло споживачам вже повернули.

В "Укренерго" також наголошують, що енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки атак завдяки підготовці влітку.

Варто додати, що фактично, це були перші відключення світла в Україні після повітряних атак з початку опалювального сезону.

Що відомо про атаку росії по Україні у ніч на 3 лютого

Як ми писали, у ніч на 3 лютого окупаційні війська запустили 14 ударних БпЛА типу "Шахед-136/131", а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 9 ворожих безпілотників. 

Військові зазначили, що як і минулої ночі, значну частину "Шахедів" ворог спрямував по об'єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Тоді у Кривого Рогу через російську атаку енергетики ввели графіки аварійних відключень за алгоритмом, що був минулого року під час блекаутів. У місті через удар ворожого безпілотника сталося знеструмлення двох котелень та 7500 абонентів залишилися без світла.

Станом на 14:45 на Криворіжжі повністю відновили електропостачання після обстрілів. Загалом енергетики заживили понад 60 тисяч осель, повідомили в "Укренерго".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: