fbpx
Сьогодні
22:30 03 Січ 2024

Японія планує передати Україні технології з виробництва біопалива: для чого це рішення

Японія хоче передати Україні технології, пов'язані з поновлюваними джерелами енергії. Йдеться про виробництво біопалива.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Tokyo Shimbun.

У чому проблема?

Японія, яка не в змозі надати військову підтримку, як Європа і США, зробить наголос на відновлення і реконструкцію України.

Так, наприкінці минулого року прем'єр-міністр Фуміо Кісіда наголошував, що уряд Японії планує надати Україні безпрецедентну допомогу у питаннях, пов'язаних з відновленням інфраструктури та економіки країни. Глава японського уряду пообіцяв продемонструвати конкретні результати в цьому напрямку до початку 2024 року, коли буде запущено японсько-українську конференцію з економічного розвитку та відновлення.

Яке рішення?

Уряд почав координувати зусилля з надання Україні технологій, пов'язаних з поновлюваними джерелами енергії, як захід підтримки України, що продовжує піддаватися вторгненню з боку Росії, — йдеться в матеріалі.

Видання зазначає, що проєкт заснований на технології виробництва біопалива, і для України, аграрної країни з багатими сировинними ресурсами, було встановлено, що він призведе до індустріалізації для відновлення.

Як це працює?

Біопаливо виробляють із сільськогосподарських культур і відходів тваринництва. Оскільки воно використовується для виробництва електроенергії, воно привертає увагу як технологія, що сприяє декарбонізації.

"Якщо бізнес запрацює, він стане багатообіцяючим експортним товаром", – сказав представник японського уряду.

Планується представити це як унікальний план внеску на «Японсько-українській конференції зі сприяння економічній реконструкції», яка відбудеться в Японії 19 лютого. Метою є досягнення угоди між українською стороною та японським постачальником технологій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: