fbpx
Сьогодні
13:56 13 Лют 2024

Сенат США проголосував за законопроєкт з допомогою Україні у $60 млрд

English version here

Фото: Volynnews.com

Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за пакетний законопроєкт, до якого входять $60 млрд на підтримку України, за нього проголосували 66 сенаторів при необхідних 60.

По це пише Рубрика, посилаючись на трансляцію засідання Сенату.

Спочатку повідомили, що голосування ще триває, але вже на той час було набрано понад 60 голосів.

Згодом стало відомо, що "За" проєкт закону, що об'єднує в собі кошти на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на гуманітарну допомогу, проголосували 66 сенаторів, "проти" – 27.

Зауважимо, що проєкт розглядають без частини, що стосується найболючішого питання про південний кордон, після того, як початковий проєкт заблокували республіканці.

Водночас варто звернути увагу, що ще не фінальне рішення США. Оскільки далі законопроєкт має пройти Палату представників.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж, 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Сенатори наппередодні віддали свої четвертий та п'ятий голоси за просування пакета, який включає:

  • 60 мільярдів доларів для України;
  • 14 мільярдів доларів для Ізраїлю;
  • 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу мирним жителям Гази, Західного берега та України;
  • 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: