fbpx
Сьогодні
14:48 13 Лют 2024

Президент прокоментував ухвалення Сенатом законопроєкту із допомогою для України

Фото: Офіс Президента

Американським сенаторам, що підтримали законопроєкт, який визначає допомогу Києву на 60 млрд доларів, висловив подяку президент України Володимир Зеленський.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter українського Глави.

"Вдячний Чаку Шумеру, Мітчу Макконнеллу та всім сенаторам США, які підтримали продовження допомоги Україні в нашій боротьбі за свободу, демократію та цінності, що мають для нас усіх величезне значення", зазначив Зеленський.

Як наголосив український лідер, подальша допомога Сполучених Штатів дає змогу в Україні рятувати людські життя від російського терору, а "це означає, що життя в наших містах триватиме й переможе війну".

"Американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що сприятиме більшій безпеці та процвітанню для всіх американців і всього вільного світу", резюмував Зеленський.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Варто зазначити, що 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за пакетний законопроєкт, до якого входять $60 млрд на підтримку України, за нього проголосували 66 сенаторів при необхідних 60.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж, 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: