fbpx
Сьогодні
16:41 13 Лют 2024

Армія рф атакувала Херсон: пошкоджено медзаклади, житлові будинки, зупинку громадського транспорту

Сьогодні, 13 лютого, російські загарбники знову обстріляли Херсон. Під ворожим вогнем опинилися житлові будинки, медичні заклади, зупинка громадського транспорту.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Херсонську ОДА.

Зазначається, що росіяни почали обстрілювати Херсон близько 13:00.

"Черговий ворожий терор, нові руйнування і нові постраждалі. Сьогодні армія рф знову вдарила по Херсону. Пошкоджено приміщення медзакладу. Ще одне влучання – поблизу зупинки громадського транспорту", ­ – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у результаті обстрілу травмувалися дві жінки. У них легкі ушкодження.

Крім того, сьогодні російська армія вдарила з безпілотника по житловому будинку у Гаврилівці, що на Херсонщині. На подвір'я оселі окупанти скинули вибухівку з дрона. Через це постраждали двоє людей.

Уламкові поранення та вибухові травми отримали 71-річна жінка та чоловік, 36 років. Обох потерпілих доставили до лікарні.

Минулої доби, 12 лютого, російські загарбники випустили по Херсонській області 215 снарядів, поціливши у житлові квартали населених пунктів, 2 мешканців отримали поранення.

У ніч на 13 лютого російські загарбники запустили по півдню України 23 БпЛА: сили протиповітряної оборони знищили 16 ворожих "Шахедів".

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Вона уточнила, що не всі вони зосереджені вздовж лінії фронту, а й знаходяться у глибших тилах звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Гуменюк також повідомила, що обстановка на лівому березі дуже складна, зокрема у тому, що динаміка ворожих штурмів виснажує.

За даними Генштабу, минулої доби на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 марні штурмові дії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: