fbpx
Сьогодні
09:19 13 Лют 2024

Окупанти минулої доби випустили по Херсонщині понад 200 снарядів, двоє мешканців поранено

Фото: Херсонська ОВА

Минулої доби, 12 лютого, російські загарбники випустили по Херсонській області 215 снарядів, поціливши у житлові квартали населених пунктів, 2 мешканців отримали поранення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Як розповів очільник області, за минулу добу противник здійснив 33 обстріли, випустивши 215 снарядів, із застосуванням артилерії, мінометів, танків, РСЗВ, БпЛА та авіації.

Прокудін уточнив, що по місту Херсон ворог спрямував 25 снарядів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 2 людини дістали поранення", – повідомив голова ОВА.

Раніше голова ОВА повідомляв, що ворожий терор не припиняється у свята чи вихідні. Ворог поцілив у один із медзакладів Херсона.

"На щастя, ні персонал, ні пацієнти не постраждали. Проте приміщення мають значні руйнування. Під вогнем була й зупинка транспорту, а також гаражний кооператив", наголосив очільник області.

Нагадаємо, що у ніч із 12 на 13 лютого російські окупанти атакували ударними безпілотниками типу Shahed та ракетами Дніпро: ППО збила 10 дронів, було чутно вибухи, згодом повідомили про проблеми з водою і про пошкодження теплоелектростанції.

Загалом, у ніч на 13 лютого російські загарбники запустили по півдню України 23 БпЛА: сили протиповітряної оборони знищили 16 ворожих "Шахедів".

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Вона уточнила, що не всі вони зосереджені вздовж лінії фронту, а й знаходяться у глибших тилах звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Гуменюк також повідомила, що обстановка на лівому березі дуже складна, зокрема у тому, що динаміка ворожих штурмів виснажує.

За даними Генштабу, минулої доби на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 марні штурмові дії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: