fbpx
Сьогодні
Фото 15:49 30 Кві 2024

Благодійну колекцію прикрас створили з уламків зруйнованого росіянами літака "Мрія"

Фото: надані організатором

На прикраси в благодійній колекції "оМРІЯна помста" перетворили уламки зруйнованого росіянами літака АН-225 "Мрія". Увесь дохід від продажу якої піде на допомогу ГУР МО України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ініціаторів проєкту, передає Рубрика.

У чому проблема?

АН-225 "Мрія" – найбільший у світі літак українського походження, створений 1988 року для забезпечення транспортних потреб в рамках радянської космічної програми київським конструкторським бюро "Антонов".

Літак був знищений російськими окупантами в аеропорту "Антонов" у Гостомелі Київської області в перші дні повномасштабного вторгнення.

Яке рішення?

 Уламки зруйнованого росіянами літака АН-225 "Мрія" перетворили на прикраси в благодійній колекції "оМРІЯна помста".

Фото: надані організатором

Як це працює?

Уламок фюзеляжу легендарного літака для створення колекції передала парамедикиня Галина Алмазова, яка разом зі своїм підрозділом відбивала запеклі атаки на аеропорт, опікуючись пораненими.

"Покидаючи Гостомель, я не знала, що буде далі, але готувалась до будь-чого. В останню мить взяла з собою маленькі уламки великого літака як серце всієї України. Мені, як медику, хотілося зберегти його пульсацію, зробити бодай щось, щоб літак продовжував жити, щоб не вмирала наша мрія", – розповіла військовослужбовиця ЗСУ, захисниця Гостомеля Галина Алмазова, яка спільно з телеведучою Тетяною Гончаровою, артдиректоркою ювелірного бренду Мариною Фроловою та БФ "Козак Драйв" ініціювали проєкт.

Мета створення благодійної колекції "оМРІЯна помста" – збір на спеціальне обладнання для посилення ефективності технічної розвідки ГУР МО в рамках постійного діючого проєкту "Робимо вітер ворогу".

До лімітованої серії прикрас з уламками фюзеляжу зруйнованої "Мрії" увійшли 2 брошки-артефакти:

  • "Турбіна",,
  • "Літак".

Брошка "Літак" відтворює силует "Мрії". В дизайні використано найвпізнаваніший ракурс літака, яким його бачили на презентаціях та закарбували на фото по всьому світу. Автори доповнили його кінцівкою у вигляді тризуба. Наклад – 225 одиниць.

Фото: надані організатором

Брошка "Турбіна" апелює до унікальної риси гіганта — шести двигунів, які робили "Мрію" найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі. Наклад – 1000 одиниць.

Фото: надані організатором

Дизайн брошок – спільна розробка артдиректорки Марини Фролової та ювелірного бренду Karpenko Jewelry.

"Цей вибір був не випадковий, адже власник бренду – військовослужбовець ЗСУ, який бʼється за те, щоб наша оМРІЯна помста відбулась і Україна перемогла", – розповіли ініціатори проєкту.

Нагадаємо, ювелірний бренд SOLO for diamonds  презентував Всеукраїнський проєкт колекції каблучок, створених за дизайнами відомих українців. 50% з прибутку від прикрас буде передано на відбудову України через платформу UNITED24.

Також повідомлялось, що колекцію прикрас для підтримки України створила відома американська кулінарка та бізнеследі Рейчел Рей разом з італійським виробником DelBrenna Jewelry. Український конгресовий комітет Америки (УККА) також долучився до ініціативи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: