fbpx
Сьогодні
13:43 11 Лют 2024

Розвідка Британії: у росії через війну в Україні відчувається дефіцит медпрацівників

English version here

Фото: З відкритих джерел

Майже дворічна російська агресія проти України, ймовірно, призвела до дефіциту медичних працівників по всій території рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 11 лютого.

Як зазначили британські аналітики, після мобілізації російської армії у вересні 2022 року медичних працівників попередили не залишати країну.

Однак до 2% лікарів й медпрацівників втекли з росії, аби уникнути призову. Також до 3 тисяч медпрацівників, ймовірно, були мобілізовані для надання медичної допомоги під час бойових дій.

У листопаді 2023 року Міністерство охорони здоров'я Росії заявило, що медичному сектору не вистачає близько:

  • 26 500 лікарів;
  • 58 200 середнього медичного персоналу.

Зокрема у 22 регіонах росії спостерігається значний дефіцит лікарів, а ще в 7 дефіцит оцінюється, як гострий.

Згідно з оцінкою за січень 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів в росії скоротилась на 7,5 тисячі. Багато хто звинувачує в цьому довгий робочий день та низьку зарплатню.

Комітет Держдуми з регіональної політики та місцевого самоврядування у звіті про бюджет на 2024 рік стверджує про те, що бідніші регіони росії матимуть проблеми з фінансуванням зарплат медиків.

"Важкий ресурсний і фінансовий тягар підтримки війни Росії в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться протягом 2024 року", резюмували у британській розвідці.

Як раніше зазначали в ISW, оскільки Державна Дума рф планує підняти призовний вік у росії, то це свідчать про те, що Кремль не планує проводити повну мобілізацію.

Окрім того, з початку лютого цього року по всій території російської федерації продовжують виходити на протести родичі мобілізованих російських солдатів: зібрання зафіксували у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: