fbpx
Сьогодні
09:27 11 Лют 2024

У росії в різних містах продовжують протестувати родичі мобілізованих солдатів, - ISW

Фото: Воттак

По всій території російської федерації продовжують виходити на протести родичі мобілізованих російських солдатів: зібрання зафіксували у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили військові аналітики, за їхніми даними протести тривають, попри те, що Кремль намагається цензурувати їх, а також придушити будь-який громадський рух на підтримку мобілізованих російських солдатів.

Так, 10 лютого російські опозиційні видання "Сота" та "Mobilization News" опублікували кадри, на яких видно, як учасники російського громадського руху "Шлях додому" покладають квіти та збираються біля пам'ятників у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі, закликаючи до демобілізації своїх рідних.

У Mobilization News  повідомляли, що учасники "Шляху додому" також відвідали передвиборчий штаб кандидата в президенти росії Владислава Даванкова в Москві. Вони передали його команді листи з проханням про демобілізацію.

Нещодавно російська влада спробувала цензурувати акцію протесту учасників "Шляху додому" біля Могили невідомого солдата в Москві та на Манежній площі, що неподалік.

В ISW вважають, що спроби Кремля цензурувати та дискредитувати громадський рух "Шлях додому" підкреслюють відчайдушне бажання Кремля закрити ці рухи. Особливо це важливо тоді, коли незабаром вибори президента росії, що відбудуться в березні 2024 року.

Ключові висновки ISW за 10 лютого:

  • Затримки з західною допомогою у сфері безпеки можуть призвести до значного браку українських ракет протиповітряної оборони, що дозволить російським військам агресивніше бомбити українські війська чи навіть прифронтові міста.
  • Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича начальником Генерального штабу ЗСУ замість генерал-лейтенанта Сергія Шаптали.
  • Опубліковані 9 лютого кадри з російських безпілотників показали, як російські війська страчують українських військовополонених біля Кліщіївки на Бахмутському напрямку.
  • Президент росії володимир путін і міністр закордонних справ Сергій Лавров повторили кілька наративів Кремля, спрямованих на виправдання війни росії в Україні та погрози Заходу на церемонії з нагоди Дня дипломатів 10 лютого.
  • Рупори Кремля повторили російські наративи, які звинувачують Захід, зокрема Сполучені Штати, у відсутності конструктивних мирних переговорів щодо припинення вторгнення росії в Україну, попри численні заяви росії, які вказують на те, що рф не зацікавлена ​​в добросовісних мирних переговорах з Україною.
  •  Російська Держдума розглядає законопроєкт, спрямований на подальшу цензуру суб'єктів, яких називають "іноземними агентами", ймовірно спрямований на цензуру інакомислення опозиційних ЗМІ та відомих осіб інформаційного простору.
  • Російські війська підтвердили наступ біля Кремінної та Авдіївки.
  • Російські та окупаційні чиновники продовжують створювати умови для депортації українських дітей з окупованої України через освітні та позашкільні схеми.

Нагадаємо, щоб придушити будь-яке можливе відновлення ширшого громадського руху на підтримку російських солдатів і проти режиму президента рф володимира путіна, кремль піддав цензурі акцію протесту дружин мобілізованих солдатів у Москві 3 лютого.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: