fbpx
Сьогодні
09:31 14 Бер 2023

В ISW вважають, що влада росія навряд чи оголосить нову хвилю масової мобілізації

Оскільки Державна Дума рф планує підняти призовний вік у росії, то це свідчать про те, що Кремль не планує проводити повну мобілізацію.

У цьому переконані аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

Фахівці у вивченні принципів війни нагадують, що 13 березня у Держдумі рф зареєстрували законопроєкт про підвищення призовного віку.

Максимальний призовний вік у росії хочуть підвищити з 27 до 30 років негайно, а мінімальний планують підвищити з 18 до 21 року поетапно, щороку піднімаючи вік призову на один рік.

"Негайне підвищення максимального призовного віку, ймовірно, має на меті розширити віковий діапазон призову, щоб задовольнити певну частину безпосередніх потреб російських військових у живій силі в Україні, а згодом зменшити загальні вимоги російського суспільства до призову в наступні роки.

Можливо, Кремль намагається захистити нове покоління росіян від демографічних і соціальних наслідків конфлікту в Україні, розподіляючи ці наслідки серед однієї групи росіян", – наголошують у звіті інституту.

Аналітики ISW вважають, що запропоноване розширення вікового діапазону призову вказує на те, що Кремль все ще дуже неприхильний до перспективи повної мобілізації.

Як писала Рубрика, навесні російські загарбники мають намір почати нову хвилю мобілізації на тимчасово окупованих частинах Луганщини та Донеччини. "Ядром" нової хвилі будуть юнаки 2006 року народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: