fbpx
Сьогодні
10:31 11 Лют 2024

Рішення для перемоги: Rheinmetall закладає новий завод, який буде надавати військову підтримку Україні

English version here

Виробництво 155-мм артилерійських снарядів на заводі Rheinmetall, Німеччина. Фото: EPA/UPG

Нове оборонне підприємство, яке закладає компанія Rheinmetall, збільшить виготовлення боєприпасів та продовжить військову підтримку України.

Про це повідомила журналістам заступниця речника федерального уряду ФРН Крістіне Гоффманн, передає Укрінформ.

У чому проблема?

Нагадаємо, 3 травня минулого року Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

План закупівель передбачав виділення 1 млрд євро на компенсацію постачання державам-членам, ще 1 млрд — на спільні закупівлі боєприпасів, а також збільшення виробничих потужностей у ЄС.

14 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав, що Євросоюз не зможе надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

Яке рішення?

Згодом стало відомо, що протягом минулих місяців Європейський Союз значно наростив виробництво боєприпасів та доведе цю спроможність до 1 млн боєприпасів на рік вже у березні поточного року і до 2 млн – у 2025 році.

Німецький виробник зброї Rheinmetall є на сьогодні одним з основних постачальників військової техніки для України, який обіцяє поставити для ЗСУ велику кількість різноманітних боєприпасів і броньованої техніки цього та наступного року.

Для збільшення своїх потужностей збройова компанія закладає нове оборонне підприємство, де будуть виготовляти боєприпаси.

"Збільшення промислових потужностей з виробництва боєприпасів допомагає забезпечити постачання боєприпасів Бундесверу та нашим партнерам у НАТО та ЄС.

Крім того, майже через два роки після початку російської загарбницької війни проти України Німеччина посилає сигнал про нашу продовжену військову підтримку України", – сказала Гоффманн.

Як це працює?

Як зазначають, Rheinmetall хоче інвестувати близько 300 мільйонів євро в підприємство в Нижній Саксонії.

Враховуючи високий попит на боєприпаси, планують нарощувати виробництво артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів.

У майбутньому компанія хоче виробляти там щороку 200 тисяч артилерійських боєприпасів, а також вибухівку та ракетні двигуни.

Символічна церемонія закладення нового заводу Rheinmetall відбудеться 12 лютого у місті Унтерлюс, земля Нижня Саксонія. У церемонії візьмуть участь канцлер ФРН Олаф Шольц разом з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Окрім того, технологічна група Rheinmetall підтримала київський Фонд Олени Зеленської пожертвою у розмірі 100 тисяч євро. Засновниця фонду Олена Зеленська назвала Rheinmetall AG одним із надійних партнерів фонду.

"Цей промисловий гігант є символом відмінної німецької якості. Переконана, що завдяки такому міцному партнерству наші гуманітарні ініціативи зміцняться. Разом ми обов'язково відбудуємо нашу країну і зробимо Україну сильнішою", – сказала перша леді України.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Rheinmetall наразі є найважливішим оборонно-промисловим партнером України, він поставляє військову техніку, зенітні системи, боєприпаси, військові вантажівки та мобільне медичне обладнання, а також надає послуги.

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня – ТОВ "Рейнметал Український оборонпром". Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Також, німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: