fbpx
Сьогодні
09:06 06 Лют 2024

Буданов сподівається, що Канада прийме рішення передати Україні списані ракети CRV7

Фото: Вікіпедія

Канада може передати Україні списані CRV7, які планують утилізувати через закінчення терміну служби. Мова йде про понад 83 тисячі ударних ракет наземного базування.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Global News.

Очільник української розвідки зазначив, що таке рішення:

  • допоможе Україні протистояти російським загарбникам,
  • збереже гроші платників податків на їх знищення.

Українські Збройні сили використовуватимуть CRV7 для знищення російських танків та артилерії з ударних вертольотів та наземних пускових установок.

Буданов зазначив, що це питання вже обговорювалося з Канадою, але рішення досі немає. Офіційні особи кажуть, що запит розглядається. Однак вони побоюються, що старі CRV7 можуть бути небезпечними в експлуатації та транспортуванні.

Очільник Головного управління розвідки зазначає, що українська армія звикла працювати зі старими боєприпасами.

За оцінками України, близько 8 000 цих ракет перебувають в ідеальному стані, деякі з них все ще оснащені боєголовками. Непридатні можна розібрати на частини для використання у програмі БПЛА.

Канадський військовий чиновник каже, що більшість CRV7 є трубами з ракетним двигуном, але без боєголовок. Крім того, що постачання ракет в Україну може бути небезпечним, Канада стурбована розірванням контракту на утилізацію ракет.

Журналісти зазначають, що в контракті мова йде про три типи ракет:

  • повністю неушкоджені та все ще упаковані в оригінальні транспортні труби та коробки;
  • двигуни для металобрухту;
  • інертні макети.

Експерти розповіли журналістам, що ракетне паливо має обмежений термін служби й з часом може стати нестабільним. Але оскільки CRV7 використовують тверде паливо, вони все ще можуть бути безпечними, якщо їх правильно зберігати та не піддавати впливу вологи чи забруднення.

Нагадаємо, ми писали раніше, що десятки тисяч ракет класу "повітря-земля", які підлягають утилізації, може Україні передати Канада, але таку можливість тільки розглядають.

Речник міністра оборони Канади також підтвердив, що уряд розглядає можливість передачі ракет. Але у відомстві вважають, що перш ніж відправити ракети в Україну, потрібно дізнатися потреби української армії та ефективність ракет.

"Перш ніж відправити обладнання в Україну, ми тісно координуємо свої дії з Україною, щоб пересвідчитися, що допомога буде відповідати її військовим потребам", – додав він.

Що відомо про ракети CRV7

У Канаді називаються ці ракети "озброєнням холодної війни". Вони були виготовлені у 1980-х роках, а зняті з виробництва на початку 2000-х років.

CRV7 ракети

Фото: Вікіпедія

CRV7 – авіаційна некерована ракета канадської розробки калібру 70 мм зі складним оперенням. Вона призначена для ударів по наземних цілях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: