fbpx
Сьогодні
16:20 07 Лют 2024

росія включила Буданова до списку "терористів та екстремістів"

English version here

Росфінмоніторинг включив керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова до переліку "терористів та екстремістів".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Настоящее время.

Як зазначається, проти Буданова в росії порушили кримінальні справи про:

  • нібито створення терористичної спільноти (частина 1 статті 205.4 КК),
  • теракт, скоєний групою осіб (частина 1 статті 30 та пункт "а" частини 2 статті 205 КК),
  • зберігання зброї та вибухівки (частина 3 статті 222, частина 3 (статті 222.1 КК).

Також у рф його вважають причетним до вибуху на Керченському мосту 2022 року. Як повідомлялося, 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту пролунав потужний вибух. Внаслідок підриву вантажівки сталося масштабне пошкодженняавтомобільного та залізничного полотна.

У квітні 2023 року російська влада оголосила Буданова у міжнародний розшук і заочно заарештувала.

У грудні у росії знову заочно заарештували Буданова у справі про теракт. Його звинуватили в нібито причетності до більш ніж ста атак безпілотників, які відбулись у москві та інших регіонах росії, а також в анексованому Криму в період з квітня 2022 року до вересня 2023 року.

До списку "терористів та екстремістів" також внесли командувача Повітряних сил Миколи Олещука та командувача Військово-морськими силами Олексія Неїжпапу. Їх, як і Буданова, звинувачують у "терактах".

Як повідомлялося, у червні 2023 року представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявляв, що від початку повномасштабного вторгнення Росія понад десять разів намагалася вчинити замах на керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.

Крім того, торік у листопаді стало відомо, що дружину очільника ГУР Маріанну Буданову отруїли важкими металами.

Замахи на Буданова

Як писала Рубрика, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив понад десяток замахів на своє життя.

Нагадаємо, у грудні минулого року глава СБУ Василь Малюк заявив, що російські спецслужби готувалися ліквідувати керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. На щастя, замаху запобігали.

Також серпні 2022 року СБУ затримала кілерів, які планували вбивство Резнікова та Буданова. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Зауважимо, що і раніше у розвідці повідомляли, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив більше десятка замахів на себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: