fbpx
Сьогодні
20:58 04 Гру 2023

У ГУР розповіли, як почувається дружина Буданова після отруєння

Фото: Соцмережi

Стан здоров'я дружини очільника Головного управління розвідки Маріанни Буданової, яку отруїли важкими металами, зараз задовільний.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Рубрика.

«Стан здоров'я дружини очільника Головного управління розвідки Маріанни Буданової зараз задовільний. Пройдений курс лікування в українській клініці. Завдяки вчасному реагуванню і завдяки професійності українських лікарів зараз все добре», – сказав Юсов.

За словами Юсова, зараз все добре, але надалі буде продовжений медичний нагляд, регулярні обстеження і це тривалий процес.

"Це складні такі випадки і потребують постійного спостереження, сподіваємося що нічого не загрожує", – додав Юсов.

Також представник ГУР повідомив, що зараз триває внутрішнє розслідування, ним займається підрозділ власної безпеки Головного управління розвідки Міноборони України й цим питанням ретельно займаються спеціалісти.

Нагадаємо, що вранці, 28 листопада, стало відомо про отруєння Маріанни Буданової. Джерела у розвідці зазначили, що виявлені в її організмі важкі метали ніяк не використовуються в побуті та військовій справі. Їх наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини. Правоохоронці розслідують випадок із дружиною глави ГУР як спробу вбивства.

Згодом стало відомо, що окрім Маріанни Буданової отруєння  підтвердили ще у кількох співробітників.

Нагадаємо що цього літа в інтерв'ю одному з видань Буданов розповів, що Маріанна живе разом з ним у кабінеті й подружжя перебуває разом 24/7 у цілях безпеки. При цьому він зауважив, що його дружина не працює в ГУР.

Що відомо про дружину Буданова

Маріанна Буданова народилася 3 серпня 1993 року у с. Ставище Київської області. В ЗМІ її титрують як психолога, волонтерку та громадського діяча.

У 2020 році Буданова невдало балотувалася до Київської міської ради від партії "Удар". На момент виборів була безпартійною, тимчасово не працювала.

У 2021 році була радницею Віталія Кличка щодо протидії корупції у сфері молодіжної політики та спорту на громадських засадах.

Вона одружена з головним розвідником України Кирилом Будановим, який цього літа в інтерв'ю одному з видань розповів, що Маріанна живе разом з ним у кабінеті й подружжя перебуває разом 24/7 у цілях безпеки. При цьому він зауважив, що його дружина не працює в ГУР.

Замахи на Буданова

Нагадаємо, у грудні минулого року глава СБУ Василь Малюк заявив, що російські спецслужби готувалися ліквідувати керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. На щастя, замаху запобігали.

Також серпні 2022 року СБУ затримала кілерів, які планували вбивство Резнікова та Буданова. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Зауважимо, що і раніше у розвідці повідомляли, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив більше десятка замахів на себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: