fbpx
Сьогодні
18:59 15 Чер 2023

На черзі Буданов: роспропаганда тепер вигадала історію про "важко пораненого" очільника ГУР

Фото: Вести.ру

Російська пропаганда запустила через змі дезінформацію про нібито влучання ракети в будівлю Головного управління розвідки України, де важке поранення отримав глава ГУР Кирило Буданов.

Про це пише відоме прокремлівське видання "РИА Новости".

Проросійське змі посилається на таємничого "співробітника російських силових структур". Він нібито отримав інформацію від "джерел в українській розвідці".

Як зазначають, "Буданов був поранений 29 травня під час російського удару по будівлі його відомства" і що "ракета прилетіла в сусідній із Будановим кабінет".

Але на цьому фантазія у пропагандистів не вичерпалася. Вони написали також, що "після поранення Буданова вивезли гелікоптером на військову базу в польському Жешуві. Туди по нього спеціально прилітав евакуаційний американський борт, який доправив главу української розвідки до Німеччини".

Завершують "сенсаційне" повідомлення словами:

"Наразі Буданов перебуває в госпіталі в Берліні, він у важкому стані".

При цьому в день удаваного бомбардування ГУР, 29 травня, наша військова розвідка опублікувала відео, на якому бадьорий Буданов говорить таке:

"Хочу вас засмутити: всі як перебували, так і перебувають на своїх робочих місцях і продовжують виконувати свою роботу".

Відео з Будановим українська розвідка викладала і після цього. Так, 11 червня, на записі сидить мовчазний Буданов. Він явно живий та здоровий, й нагадує українцям, що "плани (контрнаступу – УП) люблять тишу".

Довідка

Протягом травня низка пропагандистських російських ЗМІ повідомили про начебто загибель (інші – про важке поранення) Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Проте ці повідомлення не підтвердилися.

Залужний записав відео, щоб особисто розвіяти фейки роспропаганди про своє поранення

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: