fbpx
Сьогодні
12:59 06 Лют 2024

У Держдепі США не довіряють заявам кремля щодо збиття російського ІЛ-76 системою Patriot

Місце падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Фото: Російські телеграм-канали

Державний департамент Сполучених Штатів Америки не вважає вартими довіри заяви Москви щодо ураження російського Іл-76 у Білгородській області з начебто українськими військовополоненими на борту з боку ЗСУ американською системою ППО Patriot.

Так відповів напередодні речник Держдепартаменту США Ведант Пател на запитання російського журналіста щодо заяв Кремля стосовно Іл-76, передає "Укрінформ".

Представник Держдепу послався на те, що росія "має велику історію поширення брехні й дезінформації".

"Це той самий рівень вірогідності доказів, як і у випадку, коли Росія стверджувала, що Крим – її, або що вся територія, яку вона окупувала в Україні належить їй", підкреслив речник.

Що відбулося з російським вантажним літаком Іл-76

Раніше Рубрика писала, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

За заявами міноборони рф, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Згодом стало відомо, що усю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії, збирає та аналізує український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури: у рф стверджують, що на борту були українські полонені.

Варто додати, що у ГУР підтвердили, що саме 24 січня готувався обмін полоненими з росією: його призупинили.

Генштаб ЗСУ зробив першу заяву на тлі падіння Іл-76 у росії.

У ГУР зазначили, що запланований між Україною та росією обмін військовополоненими не відбувся. Хоча українська сторона свою частину домовленостей виконала.

В ISW зазначили, що російські пропагандисти використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні й підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія не реагує на запити України щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули на борту Іл-76.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: