fbpx
Сьогодні
14:26 06 Лют 2024

Очільник МАГАТЕ прибув з візитом до Києва та зустрівся міністром енергетики Галущенком

Фото: Х / Rafael MarianoGrossi

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі прибув з візитом до Києва: він вже зустрівся з очільниками Міністерства енергетики, Держатомрегулювання та Енергоатому.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережі X очільника МАГАТЕ.

"Напередодні візиту на ЗАЕС, радий зустрітися з міністром енергетики Галущенком, регулятором (головою Державної інспекції ядерного регулювання України – ред.) Коріковим та представником "Енергоатому" Котіним та обмінятися думками щодо АЕС України", – написав Гроссі.

Він додав, що МАГАТЕ, яке присутнє на кожному майданчику, "залишається непохитним у підтримці безпеки та захищеності цих об'єктів".

Варто додати, що Гроссі зустрівся з міністром енергетики України Германом Галущенком перед поїздкою на Запорізьку АЕС.

"Перед моїм візитом на ЗАЕС я радий зустрітися з міністром енергетики Галущенком, регулятором Коріковим (Олегом, головою Державної інспекції ядерного регулювання – ред.) і Котіним (Петром, президентом "Енергоатому" – ред.) та обмінятися питаннями українських АЕС", – написав він.

Гроссі підкреслив, що представники МАГАТЕ "активно присутні на кожному об'єкті".

Нагадаємо, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі планує відвідати Запорізьку атомну електростанцію для чергової ротації експертів агентства, а також Київ та Москву для обговорення безпекового питання.

Що відомо про ситуацію на ЗАЕС

Нагадаємо, що окупаційні війська захопили Запорізьку АЕС на початку повномасштабного вторгнення  4 березня 2022 року. Агресори не лише порушують режим експлуатації станції, а й використовують сховища для зберігання техніки та розташування живої сили.

Українські офіційні особи неодноразово повідомляли про ризики теракту на станції. Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що рф може створити умови, які спричинять ядерний інцидент після деокупації Запорізької АЕС українськими захисниками.

Окрім того, у МАГАТЕ підтвердили наявність мін на Запорізькій АЕС, встановлених загарбниками раніше.

Також Генеральна конференція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) схвалила резолюцію щодо негайного повернення Запорізької атомної електростанції під повний контроль України.

З моменту захоплення росіянами ЗАЕС неодноразово втрачала зовнішнє джерело живлення, на станції сталося вже сім повних блекаутів і один частковий.

Окупанти заподіяли тимчасово захопленій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) збитків на суму попередньо 30 млрд грн. Недоотримана вигода "Енергоатома" становить понад 167 млрд грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: