fbpx
Сьогодні
PR 17:21 05 Лют 2024

Promodo розробили айдентику та неймінг для американського фінтех-проєкту

Американська фінтех-компанія обрала українську маркетингову агенцію https://www.promodo.ua для розробки айдентики та неймінгу для свого нового сервісу. Він дозволяє не сплачувати комісію під час використання платіжного термінала.

Задача полягала в тому, щоб сервіс сприймався не як продукт бюрократичного банку, а, навпаки, як друг, який дещо змінює систему для вигоди споживачів свого продукту.

  • Новий сервіс має бути дружнім до малого бізнесу і мати з ним спільні інтереси;
  • Позиціювання не має створювати відчуття «преміальності» та пафосності;
  • Назва має бути простою, легкою та викликати приємні асоціації.

Дослідження ринку — перший і обовʼязковий етап розробки айдентики

Спершу фахівці Promodo ретельно вивчили та проаналізували поведінку конкурентів та виявили основні патерни. По-перше, конкуренти спілкувалися з користувачами дуже формально, як державні банки. По-друге, вони намагалися продати свій продукт бізнесам, які ще не мали налагодженої платіжної системи. 

Стратеги Promodo під час спілкування з фокус-групою також виявили, що користувачі, а це власними малого та середнього бізнесу у США, ставилися до подібних сервісів із побоюванням, оскільки не розуміли, завдяки чому подібні компанії отримують прибуток. Крім того, клієнти думають, що подібні рішення дорогі та складні в інтеграції, а в разі, якщо сервіс їм не сподобається, виникнуть складнощі з його відключенням.

Ці інсайди допомогли команді креативників Promodo зрозуміти, яким має бути неймінг, логотип та айдентика бренду: простою, зрозумілою, людяною, максимально наближеною до користувача та невимушено підкреслювати переваги сервісу.

Головні меседжі та неймінг

Щоб зробити назву людяною, вона могла бути схожою на чиєсь імʼя. Так виникла ідея назвати проєкт Mintee. Воно легко вимовляється та запамʼятовується, викликає приємні асоціації з мʼятою та свіжістю. Але окремо «mint» перекладається ще і як «монетний двір» — місце, де виготовляють монети та паперові гроші, що подвоїло значення в історії бренду.

Меседжем сервісу став вислів: «Mintee — overpaying is now over!», що означало: «З нами переплачувати більше не потрібно!». Це дуже важливо для малого бізнесу в Америці й, безсумнівно, привертає увагу підприємців. А повтор слова «over» тільки підсилює враження.

Айдентика

Після того як американська фінтехкомпанія затвердила назву та меседж, фахівці Promodo створили відповідний логотип. В ньому відобразилась місія Mintee: зручно, швидко та без складнощів допомагати розвитку малого бізнесу. Простежувалась асоціація зі сходами, а отже, зі зростанням бізнесу. Обрис листка м'яти натякав на назву та залишав простір для міркувань. А прозорі, наче розмиті кольори позиціювали сервіс як ефективний, проте невидимий для бізнесу та покупця.

Кольорова гама базувалась на м'ятному відтінку. Як додаткові вибрали такі, що асоціюються з розвитком рослини: жовто-лимонний та природно-рожевий. Бо бізнес також росте, потребує уваги та дає плоди. На знак прозорості сервісу додаткова палітра кольорів також була напівпрозорою.

Це не єдина розроблена айдентика від креативників Promodo. Зараз агенція активно працює як з міжнародними, так і з українськими брендами — Silpo, Glovo, Uklon та іншими.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: