fbpx
Сьогодні
12:18 03 Лют 2024

ЗСУ: наступ російської армії не може тривати вічно, однак недооцінювати ворога не варто

Фото: Getty Images

Наступ російських військ на фронті не може тривати вічно, проте ворога не можна не дооцінювати. На сьогодні окупантам не вистачає сил та засобів, щоб просуватися далі на лінії зіткнення.

Про це заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"З того, що ми бачимо, противник не відмовиться вести бойові дії навіть цієї весни, оскільки продовжується формування і підрозділів, і підготовка резервів. Однак з того, що сказав Кирило Буданов, звичайно, наступ не може тривати вічно", – заявив офіцер.

Євлаш пояснив, що для проведення наступальних дій потрібно залучити велику кількість особового складу, техніки, ресурсів та грошей.

"Наразі те, що вони зібрали тут, не вистачає, щоб просуватися далі. Ми зараз використовуємо нашу технічну перевагу, нашу інноваційність та нестандартний підхід до ведення бойових дій", – додав військовий.

Проте Євлаш наголосив, що противника не можна недооцінювати, оскільки російська армія залишається досить потужною.

"Звичайно, ворога не можна недооцінювати. Так, ми можемо певним чином над ним глузувати, але недооцінювати не варто. Все ж таки це залишається одна з потужних армій світу, яка має на озброєння потужні БПЛА в досить великій кількості, РЕБ, великі запаси техніки, яка зберігається ще на далекому сході Росії", резюмував речник.

Що відомо про наступ російської армії

Напередодні в ISW заявили, що російська армія просунулася до ділянки автомагістралі Р07 Куп'янськ-Сватове на схід від Табаївки. Також зафіксовано просування на північній околиці Авдіївки. 

Також, як вважають в ISW, у рамках наступу зими-весни 2024 року російсько-окупаційні війська свої імовірні тактичні досягнення в районі Куп'янська навряд чи зможуть перетворити на ширші механізовані маневри, які необхідні для оперативно значущого просування.

Варто зазначити, що станом на 12 січня російські війська на території України перебувають у кількості 462 тисячі осіб. Також в Україні знаходяться 35 тисяч військовослужбовців Росгвардії, які забезпечують роботу окупаційного режиму.

Як писала Рубрика, для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю у російській федерації почали знову закликати до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області.

Своєю чергою у британському Міністерстві оборони оцінили російські спроби оточити Авдіївку та спрогнозували, що російські успіхи у цьому районі найближчим часом будуть малоймовірними.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що командування російської армії не досягло в Україні тих цілей, яке воно ставило перед собою в останні місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: