fbpx
Сьогодні
11:29 01 Лют 2024

Буданов дав інтерв’ю виданню CNN: говорив про Трампа, нестачу боєприпасів та штурмову авіацію для ЗСУ

English version here

Фото: Reuters

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов дав інтерв'ю американському виданню CNN. Говорив про Трампа, нестачу боєприпасів та штурмову авіацію для ЗСУ.

Про це інформує Рубрика з посиланням на його інтерв'ю СNN.

Військова допомога від Заходу

Буданов наголосив, що Україна дуже потребує допомоги Заходу. Найбільшими потребами ЗСУ на фронті є артилерійські боєприпаси та гармати. Він зазначив, що зараз на фронті вирішує не стільки якість, скільки кількість.

Окрім цього, очільник ГУР заявив, що хотів би, аби США надали Україні штурмові літаки А-10 Thunderbolt. Він вважає, що це "саме те, що наблизить військову поразку росії".

У питанні безпілотників на фронті Буданов каже, що тут росія й Україна перебувають на одному рівні.

Трамп та фінансова допомога від США

У інтерв'ю CNN Кирило Буданов також поділився своїми думками щодо замороження фінансової допомоги від США та можливе повернення Дональда Трампа у президентське крісло. Керівник розвідки зазначив, що не дуже хвилюється з цих приводів.

"Ми все одно очікуємо позитивного рішення [щодо надання допомоги]. Сказати, що Трамп і Республіканська партія є прихильниками рф — це повна нісенітниця", — сказав Буданов.

CNN зазначає, що Трамп вихвалявся в соціальних мережах тим, що радше довіряє володимиру путіну, ніж деяким американським розвідникам.

Звільнення Залужного

На тлі нещодавніх чуток про можливе звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ Буданов був одним із потенційних кандидатів на цю посаду, вказує CNN. Очільник ГУР не став коментувати ці повідомлення та заявив, що у ньому немає ні з ким особистих конфліктів.

Замахи на вбивство

Видання пише, що Кирило Буданов пережив щонайменше 10 замахів на себе. Наприкінці минулого року росіяни підібралися до нього впритул. У листопаді 2023 року його дружину Маріанну Буданову ушпиталили з очевидним отруєнням важкими металами, зокрема, миш'яком та ртуттю.

Атаки на росію

За словами Буданова, атаки на російську інфраструктуру можуть зрости.

"Гіпотетично, існує план, за яким все це відбувається. Цей план включає всі основні об'єкти критичної інфраструктури й об'єкти військової інфраструктури рф", — сказав Буданов.

На думку очільника ГУР, російське цивільне населення нарешті "бачить реальну картину війни".

Закінчення війни

Буданов запевнив, що впевнений у повній перемозі України над росією, попри занепокоєння громадськості щодо втоми українських військ, переваги росії у внутрішньому військовому виробництві та відсутності руху на фронті.

За словами керівника розвідки, наступні шість місяців будуть "цікавими", бо у цей період "закінчиться російський наступ на фронті".

Глава ГУР, як зазначають журналісти, був твердим у своїй впевненості у повній перемозі України над Росією, незважаючи на стурбованість громадськості втомою українських військ, перевагою росії у внутрішньому військовому виробництві та відсутністю руху на передовий.

Війна, на думку Буданова, може закінчитися лише в один спосіб:

"Встановлення справедливості — ось як вона закінчиться. З поверненням того, що було втрачено".

Ситуація з літаком Іл-76

CNN запитало у Кирила Буданова про те, чи були українські військовополонені на літаку Іл-76, який нещодавно впав над Бєлгородською областю рф. Очільник ГУР зазначив, що росія не надала жодних доказів, які можуть підтвердити їхні заяви.

"Якщо все так, як вони кажуть, то перше, що вони повинні були зробити, це показати жахливу картину. Скажімо, поле, вкрите трупами. І показати на весь світ", — сказав він.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов зауважив, що не можна називати "катастрофою" невдалий український контрнаступ у 2023 році, а також що Збройні сили не обійдуться без мобілізації. Він також заявив, що без допомоги КНДР ситуація з боєприпасами в росії "була б катастрофічною".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: