fbpx
Сьогодні
08:25 02 Лют 2024

На Кіровоградщину рф здійснила масовану дронову атаку, у Кривому Розі через атаку БпЛА  пошкоджено підстанцію "Укренерго"

English version here

Фото: Сили оборони півдня

У ніч на 2 лютого ворожі дрони атакували кілька областей України, в Кропивницькому та Кривому Розі пролунали вибухи. У Кривому Розі через атаку пошкоджено підстанцію "Укренерго".

Про це інформує Рубрика з посиланням на "Суспільне", Повітряні сили, повідомляє НЕК "Укренерго" в Телеграмі, повідомлення голови Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у Telegram та Telegram "Свої. Кривий Ріг".

У ніч на 2 лютого в деяких областях України влада оголошувала повітряну тривогу. За повідомленнями Повітряних сил ЗСУ, була загроза безпілотників.

Так тривога була у південних та східних регіонах України.

Також Повітряні сили повідомляли про активність ворожої тактичної авіації в акваторії Азовського моря. Існувала загроза застосування авіаційних засобів ураження.

Вночі під час повітряної тривоги у Кропивницькому та Кривому Розі було чути звуки вибухів.

Кіровоградська область

Сьогодні вночі відбулася масована дронова атака на Кіровоградщину та сусідні області.

"Масована дронова атака на Кіровоградщину та сусідні області", – написав голова Кіровоградської ОВА.

 За словами голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, відпрацювала ППО у місті Кропивницькому та Кропивницькому районі.

Попередньо – без постраждалих. Чиновник закликав не ігнорувати тривогу.

"Відпрацювала ППО у місті Кропивницькому та Кропивницькому районі. Попередньо – без постраждалих. Тривогу не ігноруємо", – написав Райкович.

Кривий ріг

О 3.34 військові повідомили, що у районі міста Кривий Ріг ворожий ударний БПЛА та попросили мешканців перебувати в укриттях.

Місцеві паблики повідомляли, що у деяких районах Кривого Рогу спостерігаються перебої з електрикою.

Згодом з'явилось повідомлення, що у місті через ворожу атаку пошкоджено підстанцію "Укренерго".

"В ніч на 2 лютого Росія здійснила новий масований дроновий удар по південним та центральним областям України. На жаль, є пошкодження на одній з підстанцій НЕК "Укренерго". У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі", – йдеться в дописі "Укренерго".

Фахівці "Укренерго" та ДСНС оглядають обладнання. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться одразу після закінчення огляду.

"На жаль, був удар по критичній інфраструктурі нашого міста. Внаслідок ворожої атаки без електрики залишилося близько 100 тисяч абонентів Саксаганського, Довгинцівського та Покровського районів міста, у тому числі – частина лікарень, садків та шкіл міста, лінія швидкісного трамвая, міського трамвая та тролейбус", – написав Вілкул.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак додав, що у результаті влучання "Шахеда" сталося знеструмлення двох шахт − під землею залишилися понад 100 робітників.

За словами голови ОВА, станом на 7:30 частину з них вже підняли на поверхню.

Лисак повідомив, що у Криворізькому районі знеструмлені понад 40 тисяч абонентів.

Три "Шахеди" над районом вдалося збили оборонцям з ПвК "Схід".

Нічна атака росіян на Україну 1 лютого

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вночі 1 лютого випустили по Україні "Шахеди" з двох напрямків – північного та південного, всього було випущено чотири дрони-камікадзе. Повідомляється, що силами та засобами протиповітряної оборони України знищено двох ворожих ударних безпілотників.

Так, увечері 31 січнябуло чути вибухи у Харкові. Місцева влада повідомила, що внаслідок ворожої атаки зафіксовано попадання в об'єкт цивільної інфраструктури в Основ'янському районі міста. На щастя обійшлося без постраждалих.

Окрім того, росіяни 31 січня скинули авіабомби на лікарню у Куп'янському районі Харківської області. З лікарні за допомогою поліції ДСНС евакуювали 38 осіб, у тому числі 33 хворих, з яких двоє — лежачих, п'ять осіб — персонал. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей.Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два ворожих ударних безпілотники.

Як повідомлялось, вночі, 1 лютого, російські загарбники атакували територію України за допомогою дронів-камікадзе типу "Шахед". Два були знищені на Харківщині.

Нагадаємо, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: