fbpx
Сьогодні
Відео 13:59 30 Січ 2024

Президент повідомив, що рф з початку року випустила по Україні понад 330 ракет та майже 600 дронів

English version here

Фото: Офіс Президента

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Про це він написав у соцмережі Х, цитує Рубрика.

"З початку року Росія випустила по містах України понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників. Щоб протистояти такому тиску терористів, потрібен достатньо міцний повітряний щит. І саме такий повітряний щит ми будуємо з нашими партнерами", – зазначив Президент.

Він наголосив на необхідності забезпечення Україною контролю над своїм небом, що також є критично важливим для забезпечення безпеки на землі — від передових позицій до лікарень і шкіл у тилу.

"Протиповітряна оборона та радіоелектронна боротьба є нашими головними пріоритетами. Російський терор треба перемогти – це досяжно", – підкреслив Президент.

Як повідомлялося, Зеленський у грудні розповів про нові домовленості з партнерами щодо посилення системи протиповітряної оборони України.

Останні масовані атаки на Україну 29 грудня та 2 січня

Як повідомляла Рубрика, російські війська 29 грудня завдали по Україні масованого повітряного удару. З ночі загарбники атакували дронами-камікадзе та ракетами різних типів.

Ворог використав близько 160 засобів повітряного нападу, постраждала низка регіонів.

Протиповітряна оборона знищила 27 безпілотників і 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Варто додати, що 29 січня постраждали ще ряд регіонів:

2 січня у Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети.

За інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів". Повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

У Києві та області від російських ракет загинули по 2 людини відповідно. Окрім того у столиці 54 постраждалих, зокрема одна дитина. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також під масованим ракетним ударом опинився Харків. Там від обстрілу загинула 91-річна жінка, відомо про понад 50 постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: