fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:59 01 Лют 2024

Обстріл Херсону вночі не вщухав більш як годину: є сильні руйнування

English version here

Сьогодні вночі Херсон  був під щільним вогнем російських військ. Місцева влада показала наслідки нічної атаки на місто, є руйнування.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пише Рубрика.

"На відео – жахливі наслідки пекельної ночі в Херсоні", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, місто було під щільним вогнем армії РФ. Обстріл не вщухав більш як годину.

І вже звичною мішенню для ворога стали житлові квартали.

Прокудін підкреслив, що багатоповерхівки дивом вистояли, але є серйозні руйнування.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Начальник ОВА інформує, що люди не постраждали.

Як повідомляє в Фейсбуці головне управління ДСНС України в області, у Херсоні рятувальники розібрали завали та звільнили двох людей, заблокованих внаслідок нічного ворожого обстрілу.

Зазначається, що ці люди не постраждали. Через влучання, додали рятувальники, загорілись адмінбудівля та житловий будинок. До ранку пожежі ліквідували.

Фото: ДСНС

У Херсоні внаслідок нічних обстрілів частково відсутнє електропостачання, тролейбуси не можуть вийти на маршрути.

"Повідомляємо, що у результаті ворожих обстрілів вночі частково у місті відсутнє електропостачання. Через що, зокрема, зараз неможливо вивести тролейбуси на маршрути", – написав очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко

Аварійні бригади вже працюють над відновленням електромереж, зазначив він.

"Після усунення пошкоджень 21 тролейбус вийде на лінії, про що ми повідомимо додатково", – підкреслив очільник МВА.

Водночас Міненерго повідомляє, що через обстріли 31 січня та у ніч на 1 лютого у Херсоні залишилися без світла майже 70 тис. споживачів.

"У Херсоні після вчорашніх та сьогоднішніх нічних обстрілів знеструмлено майже 70 тисяч точок обліку. Пошкоджено повітряні лінії, відключено підстанції", – йдеться у повідомленні.

Всього через бойові дії у Херсоні відключено 73 тис. споживачів.

Ситуація в регіоні

Мрочко також повідомив, що за минулу добу російські війська 23 рази обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади й використали для цього 106 снарядів.

Ураження зафіксовані у:

  • Херсоні,
  • Садовому,
  • Придніпровському,
  • Антонівці,
  • Інженерному.

Внаслідок обстрілів Херсонської міської територіальної громади за минулу добу один чоловік зазнав поранення середнього ступеня тяжкості. Йому надана медична допомога.

Загалом за минулу добу російська армія здійснила 41 обстріл Херсонської області, шестеро людей зазнали поранень.

Нагадаємо, учора ввечері, 31 січня, було чути вибухи у Харкові. Місцева влада повідомила, що внаслідок ворожої атаки зафіксовано попадання в об'єкт цивільної інфраструктури в Основ'янському районі міста. На щастя обійшлося без постраждалих.

Окрім того, росіяни вчора ввечері скинули авіабомби на лікарню у Куп'янському районі Харківської області. З лікарні за допомогою поліції ДСНС евакуювали 38 осіб, у тому числі 33 хворих, з яких двоє — лежачих, п'ять осіб — персонал. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей.Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два ворожих ударних безпілотники.

Як повідомлялось, сьогодні вночі, 1 лютого, російські загарбники атакували територію України за допомогою дронів-камікадзе типу "Шахед".

Нагадаємо, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: