fbpx
Сьогодні
12:40 01 Лют 2024

росіяни визнали влучання п'яти ракет: Гуменюк прокоментувала вибухи на аеродромі в Бельбеку

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк розповіла, що російські загарбники визнали, що не встигли розосередити льотний склад під час учорашньої успішної атаки української авіації на кримський аеродром Бельбек.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на Арміяінформ.

"Ну, власне, окупанти вже і самі визнали, що 5 ракет знайшли прихисток на території тимчасово окупованого Криму. Навіть позначили місця, де це відбулося. І визнали, в тому числі, що не встигли розосередити льотний склад. Зокрема, літаки, які були пошкоджені в самому Бельбеку", — зазначила вона.

Речниця додала:

"Ну і, звісно, підтвердження від командувача Повітряних Сил про те, що Крим — це Україна, і ми повертаємо своє".

Відповідаючи на запитання, скільки загалом систем протиповітряної оборони росіян стягнуто на півострів Крим, Гуменюк вказала на певні зміни в їхньому розташуванні.

"Скільки вони б їх не стягнули, кожну знайдемо і з кожною попрацюємо індивідуально. Зокрема, і перекриття руху на Керченському мосту знов було пов'язано із переорієнтуванням систем протиповітряної оборони", — розповіла речниця.

"Вони намагаються покращити захист тих об'єктів, які вважають для себе наразі стратегічно важливими. І ми спостерігаємо ретельно за цими маневрами і розуміємо, що, в принципі, розташування систем протиповітряної оборони певним чином позначає інші об'єкти, які варті нашої уваги", — додала вона.

Також Гуменюк розповіла про літаки російської окупаційної армії в Бельбеку.

"У Криму базується переважно тактична авіація. Це різні модифікації Су, які злітають і тероризують акваторію Азовського моря та акваторію Чорного моря. Це напрямки, за якими ворог час від часу влаштовує нам так звані точкові ракетні атаки і вилітає для збирання інформації", — додала речниця.

Сьогодні у тимчасово окупованому Криму вранці знову лунають звуки вибухів. Їх чули місцеві жителі у західній частині півострова у Саках з боку Євпаторії. Як відомо, поблизу міста Саки у селищі Новофедорівка знаходиться військовий аеродром.

Вибухи в окупованому Криму 31 січня

Вчора у тимчасово окупованому Криму неодноразово лунали вибухи. Їх чули як в районі Севастополя, так поблизу міста Саки. Місцеві Telegram-канали публікували фото та відео, на яких можна було помітити сліди від ракет у небі.

Також у мережі писали про нібито пожежу в районі аеродрому "Бельбек" після вибухів та роботи протиповітряної оборони окупантів. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зробив заяву, натякнувши на удар по аеродрому "Бельбек".

Росіяни підтверджують, що вчора, 31 січня, був атакований аеродром "Бельбек" в окупованому Криму. Зокрема, удар прийшовся по пункту зв'язку.

Як пише російське ЗМІ, вчора невстановлена ракета вдарила по військовому аеродрому "Бельбек". Там був атакований пункт зв'язку російської військової частини 80159.

Згідно з відкритими даними, ця військова частина належить до аеродрому "Бельбек".

"Пункт зв'язку спалахнув, площа пожежі склала близько 30 квадратних метрів. Постраждалих, попередньо, немає", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 30 січня у тимчасово окупованому Криму Силами оборони України була вражена радіолокаційна станція системи протиповітряної оборони російських окупантів. Ворожа ціль була розміщена біля селища Роздольне.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: