fbpx
Сьогодні
19:49 01 Лют 2024

Головнокомандувач ЗСУ назвав три основні цілі у війні з росією на цей рік

English version here

Фото: З відкритих джерел

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний окреслив три головні цілі, на яких треба зосередити зусилля у війні проти російської агресії.

Про це керманич української армії розповів у своїй статті для CNN.

"Друга світова війна добігла кінця майже 80 років тому, але її спадщина у визначенні стратегічного бачення війни зберігається донині.

Якими б значними не були досягнення, наприклад, в авіації, ракетній техніці та космічних засобах, концепція перемоги залишається незмінною: знищити ворога і захопити або звільнити територію", підкреслив він у статті.

Як зауважив Залужний, пише видання, у 2024 році Україна повинна зосередити свої основні зусилля на трьох напрямках:

  • Створення системи забезпечення наших Збройних сил високотехнологічними засобами.
  • Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій, яка враховує обмеження в засобах та способах їх застосування.
  • І якнайшвидше опановувати нові бойові можливості.

Головнокомандувач вважає, що Україна вже володіє можливостями для знищення ворога і забезпечення існування державності.

"Нашою метою має бути використання моменту – максимальне накопичення новітніх бойових спроможностей, які дозволять нам менше ресурсів спрямовувати на завдавання максимальної шкоди ворогу, припинення агресії та захист України від неї в майбутньому", – підкреслив Залужний.

Що відомо про події, які розгорнулися останнього часу навколо Залужного

1 листопада минулого року Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Economist розповів про ситуацію, яка склалася на фронті через понад півтора року повномасштабної війни.

У колонці для "The Economist" він констатував, що війна росії з Україною переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемогти в якій потрібні високі технології.

Окрім того, заступниця голови комітету з нацбезпеки Безугла опублікувала низку дописів зі звинуваченнями на адресу Залужного. Вона заявила, що військове командування України мають подати у відставку, бо не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк 30 листопада запевнив, що в Україні немає конфлікту між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

29 січня в соцмережах почали з'являтися повідомлення про те, що Володимир Зеленський нібито підписав указ щодо відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначив на цю посаду очільника ГУР МО Кирила Буданова.

Згодом прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив інформацію про звільнення Залужного, яка почала з'являтися у мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: