fbpx
Сьогодні
14:10 31 Гру 2023

Активісти громадської ініціативи "Українська Солідарність" на честь Залужного назвали зірку

Фото: Фейсбук / Українська Солідарність

На честь головнокомандувача Збройних сил України активісти громадської ініціативи "Українська Солідарність" назвали зірку. Астрономічне тіло 7-го класу з кодом КІС10978737 тепер має назву "Залужний Валерій Федорович".

Про це мова йде на сторінці організації, пише Рубрика.

Як повідомили активісти, зірка у космосі розміщена за координатами: RA 19h33m20.6s, Dec + 48°24`20". Небесне тіло знаходиться у полі зору телескопа Kepler між сузір'ями Ліри та Лебедя, неподалік від зірок Вега, Денеб та Альбірео.

Зірка для Залужного

Фото: Фейсбук / Українська Солідарність

Зазначають, що зірку "Залужний Валерій Федорович" вже внесли до баз даних програми Google Earth та включили до міжнародного реєстру зірок Kepler Input Catalog.

"Валерій Залужний – це зірка нашої країни, нашого війська… Тому наш вибір був очевидним і сьогодні на українському небосхилі засяяла ще одна зірка – це зірка нашого гетьмана – Валерія Залужного", — заявив голова ініціативи Михайло Сліпченко.

Зірка для Залужного

Фото: Фейсбук / Українська Солідарність

Варто зауважити що 26 грудня активісти передали сертифікат і всі супровідні документи про найменування зірки до Міністерства оборони України для вручення Головнокомандувачу ЗСУ.

Зірка для Залужного

Фото: Фейсбук / Українська Солідарність

Сліпченко додав, що у такий спосіб громадські активісти вирішили увіковічити пам'ять про українського головнокомандувача ЗСУ за його визначний внесок у оборону України та видатні досягнення на полі бою.

Докладну інструкцію, як знайти зірку "Валерій Залужний" на небі й на картах Google Earth, можна знайти на Facebook-сторінці громадської ініціативи "Українська Солідарність" тут.

Нагадаємо, Залужний отримав у спадок із США 1 мільйон доларів, після чого передав усі ці гроші на потреби української армії.

Окрім того, львів'яни створили нову вишиванку у military style та подарували першу сорочку з колекції головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Також з Днем народження президент Володимир Зеленський нагородив Залужного іменною зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: