fbpx
Сьогодні
16:02 26 Гру 2023

Залужний заявив, що нинішня робота військкоматів є незадовільною

Фото: З відкритих джерел

На сьогодні нинішня робота територіальних центрів комплектування є незадовільною

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на пресконференції 26 грудня.

"Що стосується територіальних центрів комплектування, то станом на сьогодні, чесно сказати, роботою їхньою поки що не задоволений. Відповідно, якби я був задоволений, то ми б зараз не обговорювали питання цього законопроєкту (про мобілізацію – ред.)", — сказав Залужний.

Керманич ЗСУ додав, що люди, які працюють у ТЦК, — це окрема спеціальність.

"Скажемо так, за свої 30 років служби я єдине, де не хотів би служити, — це ТЦК. Необхідно мати певний набір знань, навичок умінь, який дозволяє керівнику ТЦК виконувати свої обов'язки. Як ззовні, поза межами ТЦК, так і всередині цього організму", — сказав Залужний.

Нагадаємо, що раніше у кулуарах презентації Державного оператора тилу, Залужний сказав журналістам, що обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами. Так він відповів на запитання про те, як вплинуло звільнення обласних військкомів на ефективність мобілізації.

Залужний зазначав, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її в рамки, які існували раніше.

Що відомо про перевірку ТЦК

Як повідомлялось раніше, 17 серпня стало відомо, що президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає доручення звільнити всіх начальників обласних військкоматів.

Напередодні 11 серпня Рада нацбезпеки та оборони вирішила рекомендувати головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити всіх начальників обласних територіальних центрів комплектування та соцпідтримки.

Зауважимо, що від початку повномасштабної війни Державне бюро розслідувань розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень роботи військкоматів та ВЛК, вручили 21 підозру.

Як відомо, в Україні проводять масову перевірку військкоматів після того, як у начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова виявили дороге майно в Іспанії, а також люксові автомобілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: