fbpx
Сьогодні
15:21 30 Січ 2024

росіяни не виявляли готовності передати тіла полонених, які нібито були на борту літака Іл-76, - Юсов

російська федерація не виявляла готовності передати Україні тіла полонених, які нібито були на борту  Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі "Суспільному", цитує Рубрика.

"Що там були наші полонені — це заява росії і поки що лише з їх слів ми можемо аналізувати. Наразі немає готовності по передачі тіл з того боку. Однак з нашого боку така робота триває. Якщо підтвердиться найгірше, зробимо все можливе, аби забрати наших захисників зі щитом чи на щиті", — сказав Юсов.

Представник ГУР зазначив, що є ймовірність того, що літак перевозив і боєприпаси, і полонених, яких використовували як живий щит.

При цьому реакція росії та обставини катастрофи були провокативними: росія не повідомляла, що буде перевозити полонених літаком, а над Бєлгородом не був оголошений режим тиші.

"Враховуючи, що літак був завантажений на третину, за їх версією, то там могли бути й припаси, бо для цього цей літак переважно і використовувався. Там могли бути і боєприпаси та люди — це могло бути як живий щит, тому це треба ретельно зʼясовувати. Робота в цьому напрямку триває", — сказав Юсов.

Що відбулося з російським вантажним літаком Іл-76

Раніше Рубрика писала, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

За заявами міноборони рф, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Згодом стало відомо, що усю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії, збирає та аналізує український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури: у рф стверджують, що на борту були українські полонені.

Варто додати, що у ГУР підтвердили, що саме 24 січня готувався обмін полоненими з росією: його призупинили.

Генштаб ЗСУ зробив першу заяву на тлі падіння Іл-76 у росії.

У ГУР зазначили, що запланований між Україною та росією обмін військовополоненими не відбувся. Хоча українська сторона свою частину домовленостей виконала.

В ISW зазначили, що російські пропагандисти використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні й підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: