fbpx
Сьогодні
13:59 30 Січ 2024

У розвідці Британії пояснили, чому трапляються випадки скидання авіацією рф бомб на свої міста

Фото: росЗМ

Випадки, коли російська авіація скидає бомби на своїй території за останній місяць почастішали: це говорить про те, що підвищився ступінь втоми персоналу, а також про недостатню підготовку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 30 січня.

Як зазначають у зведенні, російський незалежний канал новин Telegram Astra повідомив 27 січня, що російські літаки випадково випустили два некеровані боєприпаси ФАБ-250 по двох російських селах у Білгородській області.

Перший боєприпас впав на ферму у Постникові, а другий – на міській вулиці у селі Стрілецьке, що призвело до евакуації до 150 осіб у радіусі 500 метрів.

За даними британської розвідки, це четверте випадкове скидання російських авіаційних боєприпасів на своїй території цього місяця. Найраніший випадок стався у Білгороді 20 квітня 2023 року.

"Неможливо підтвердити, чи відбуваються такі інциденти через погані процедури при озброєнні літака перед вильотом або неправильних дій екіпажу під час місій. Ймовірно, це комбінація того й іншого.

Збільшення частоти подібних випадків, ймовірно, демонструє ступінь втоми повітряного та наземного персоналу на лінії фронту в Росії, а також свідчить про недостатню підготовку", – зазначають у Міноборони Британії.

Як російська авіація "губить" власні снаряди?

2 січня російська авіація скинула ракету на село Петропавлівка Воронезької області, що підтвердило російське Міноборони. Один з місцевих жителів на відео сказав, що внаслідок вибуху пошкоджена ціла вулиця.

А нещодавно на окуповане місто Рубіжне Луганської області також впала авіаційна бомба. Обидва випадки сталися під час російських бойових вильотів.

Варто зазначити, що раніше, у квітні 2023 року, російський літак Су-34 скинув авіабомбу на Бєлгород.

Тоді ж представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат не виключав, що росія може почати регулярно атакувати Україну керованими бомбами вагою 1500 кілограмів. Такі бомби завдають ударів з дистанції від 50 кілометрів від кордону з Україною.

За словами Ігната, для того, щоб збивати авіацію, яка скидає такі бомби, Україні потрібні системи Patriot, SAMP-T, сучасні літаки, наприклад, F-16.

При цьому, як будь-яка зброя рф, вона не зовсім досконала, часто ФАБи падають на території Росії, так і не долетівши до точки призначення в Україні.

У британській розвідці вже пояснили раніше, чому військові рф періодично скидають бомби на свої міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: