fbpx
Сьогодні
21:46 29 Січ 2024

Нідерланди виділяють 122 млн євро на боєприпаси, обладнання та кібербезпеку для України

Фото: Офіс Президента

Нідерланди ухвалили рішення виділити 122 млн євро Україні на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-службу уряду Нідерландів. 

Зокрема, Амстердам виділяє 87 млн євро на закупівлю артилерійських снарядів для України. Також Нідерланди перерахують 25 млн євро в Міжнародний фонд для України (IFU) для закупівлі озброєння. Крім того, уряд Нідерландів виділить ще 10 млн євро на поліпшення кіберзахисту України.

Ці пожертви стали результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG), до якої входять 50 країн-партнерів. Вони допомагають Україні закуповувати обладнання та ресурси для захисту від Росії.

Зазначається, що внесок на кіберзахист буде витрачено, серед іншого, на створення та розширення онлайн-інфраструктури в Україні. Адже Ураїна вже зіткнулася з кількома спробами злому та кібератаками.

"Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі", – сказав Оллонгрен. «Наразі важливо показати, що ми допомагаємо Україні. Вони борються за свою країну та за цінності, які ми поділяємо: самовизначення, свободу, рівність, права людини».

Допомога від Нідерландів для України

Нідерландський уряд на наступний рік заклав для України 2 мільярди євро військової підтримки:

  • 295 мільйонів євро як внесок до Європейського фонду миру,
  • 89 мільйонів євро на правосуддя,
  • три мільйони євро на невійськову кіберпідтримку.

Окрім того, на початку листопада Оллонгрен після візитів до Харкова та Києва пообіцяла виділити Україні 500 мільйонів євро на боєприпаси.

Також Нідерланди вже виділили 9 мільйонів євро на спроможності для Офісу Генерального прокурора та судової влади України.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України

А в листопаді перші F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" 23 січня до ІТ-коаліції приєдналася ще одна країна – Нідерланди.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: