fbpx
Сьогодні
17:59 29 Гру 2023

Прем'єр-міністр Нідерландів засудив масовану атаку рф та закликав світ продовжувати підтримувати Україну

English version here

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте засудив масовану атаку Росії та закликав світ продовжувати підтримувати Україну.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Рубрика.

«Жахливі повідомлення з України про безпрецедентні авіаудари Росії по школах, будинках, торгових центрах і пологовому будинку. Знову Росія спричиняє багато жертв серед мирного населення. Росія не зупиняється», – наголосив він.

За його словами, «єдиною правильною відповіддю на це буде продовжувати фінансово та військово підтримувати Україну, щоб вона могла захиститися від цієї триваючої російської агресії».

Також засудив масовану атаку Росії на українські міста й підтвердив підтримку України з боку Євросоюзу високий представник ЄС Жозеп Боррель

«Вночі Росія здійснила одну з найбільших атак на міста і населення з початку свого повномасштабного вторгнення в Україну. ЄС підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно», – написав він, назвавши сьогоднішній російський обстріл боягузливим і невибірковим.

Крім того, рішуче засудила підступні російські удари по багатолюдних районах України за останні кілька годин, що спричинили руйнування, загибель і страждання людей, гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун

«Я найрішучіше засуджую низку підступних російських ударів по багатолюдних районах України за останні кілька годин, що спричинили руйнування, загибель і страждання людей. Через удари пошкоджено будинки, школи, лікарні, торговельний центр, станцію метро та об'єкти енергосистеми, що призвело до смертей та поранень людей майже у всіх регіонах країни», – йдеться у заяві Браун.

Вона зазначила, що зараз родини та служби з надзвичайних ситуацій розбирають завали, щоби врятувати людей із зруйнованих будівель.

«Для народу України це ще один неприйнятний приклад жахливої реальності, з якою він стикається. Приклад того, що 2023 рік став ще одним роком невимовних страждань», – констатувала Браун.

Координаторка ООН вкотре наголосила, що як невибіркові удари, так і удари, навмисно спрямовані проти цивільного населення або цивільних об'єктів, суворо заборонені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: