fbpx
Сьогодні
16:57 27 Січ 2024

Умєров запропонував провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії

English version here

Фото: Міністерство оборони

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся із Міністром закордонних справ Литви Ґабріелюсом Ландсберґісом під час його візиту до Києва.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

В ході зустрічі Міністр оборони України висловив вдячність уряду та народу Литви за непохитну підтримку України, зокрема за лідерство у протимінній коаліції.

Умєров запропонував провести спільний форум оборонних індустрій

Фото: Міністерство оборони

Рустем Умєров поінформував міністра про поточну ситуацію на фронті, а також запропонував провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії.

«До участі в форумі будуть запрошені представники урядів, військової індустрії, а також інвестори, яких маємо переконати, що це вдалі інвестиції, які матимуть високий рівень капіталізації», – сказав Міністр.

Умєров запропонував провести спільний форум оборонних індустрій

Фото: Міністерство оборони

Своєю чергою Ґабріелюс Ландсберґіс повідомив, що Литва зацікавлена у вивчені військового досвіду України у відсічі російської агресії, а також у поглибленні кооперації у сфері передових військових
технологій.

«Ми дуже цінуємо те, що перебуваючи у стані війни ви знаходите можливості ділитися з нами досвідом і пропонувати вашу допомогу Литві. Ми продовжимо тренувати ваших солдатів, але ми своєю чергою потребуємо навчання наших генералів», – зазначив Ґабріелюс Ландсберґіс.

Нагадаємо, 25 січня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прибув з робочим візитом до Києва. Він провів низку зустрічей, зокрема, з українським колегою Дмитром Кулебою та секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

Також литовський міністр відвідав Харків та область, зустрівся з місцевою владою та побував на місцях російських обстрілів.

Під час візиту Ландсбергіс заявив про готовність України частково перенести виробництво дронів на територію їх країни. Даний крок розглядається, як взаємовигідна співпраця та підготовка західних сусідів до можливих військових загроз.

Очільники МЗС України та Литви обговорили кроки для нарощування виробництва БпЛА, оскільки обидві країни вирішили започаткувати спільне виробництво дронів.

Що відомо про Форум оборонних індустрій

Нагадаємо, що Україна проводить Форум оборонних індустрій. У ньому беруть участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Захід покликаний зафіксувати досягнення нашого оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

Відомо, у Форумі беруть участь щонайменше 165 оборонних компаній з 26 країн.

Під час виступу на Форумі президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Декларація є відкритою для приєднання та її уже підписали 13 компаній.

Додамо, що для участі у заході в Київ прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Також серед учасників і міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Він прибув із делегацією представників компаній, які спеціалізуються на виробництві військової техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: