fbpx
Сьогодні
14:29 27 Січ 2024

Нові свідчення екоциду рф: на Херсонщині окупанти вбивають тварин та хизуються цим у соцмережах

English version here

Фото: З відкритих джерел

Українські зоозахисники зібрали нові докази вбивства різних видів фауни задля задоволення, які російські військові вчиняють на окупованих територіях Херсонщини. Загарбники відстрілюють диких тварин та хизується цим на світлинах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на організацію UAnimals.

Саме зоозахисникам учасниця волонтерської спільноти надіслала фото, на яких російські агресори з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

"Ці світлини – ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе і чинять справжній екоцид", наголошують в організації.

екоцид, тварини росія

Фото: UAnimals

Зоозахисники також встановили, що на світлинах зображені застрелені заєць-русак та фазан звичайний.

екоцид, тварини росія

Фото: UAnimals

Окрім того, науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив зоозахисникам, що на одному зі знімків – застрелений самець благородного оленя.

екоцид, тварини росія

Фото: UAnimals

Як додають в організації, проведений аналіз підтверджує, що фото були зроблені на Херсонщині, втім визначити точну локацію не вдалося.

Окрім того, зоозахисники зазначають, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" та Азово-Сиваському національному парку.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Центр журналістських розслідувань, посилаючись на реєстраційні російські документи, повідомляв, що російські окупанти хочуть відстрілювати диких тварин у національному природному парку Джарилгацький, що в окупованій частині Херсонської області.

Відмітимо, ще у липні цього року Центр нацспротиву повідомив, що окупанти викрадають тварин з заповідника Асканія-Нова Херсонської області.

Що відомо про російський екоцид в Україні

За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Через окупацію неможливо оцінити, скільки тварин там загинуло, кажуть зоозахисники.

Відомо, що Україна розслідує 271 воєнний злочин проти довкілля, скоєний російською федерацією від початку повномасштабної війни проти нашої країни. Також розслідує 15 випадків екоциду.

Як писала Рубрика, війна для природоохоронних установ поставила надважкі виклики: те, що має заповідатись поколінням та передаватись, як природна спадщина, нещадно знищується. Проте є надія. На кого вона покладена — читайте у нашому матеріалі: "Екологічна катастрофа світового масштабу: як живе Національний природний парк "Нижньодніпровський" після підриву Каховської ГЕС".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: