fbpx
Сьогодні
20:15 02 Лис 2023

У Маріуполі через дії окупантів значно зросла солоність вод Азовського моря, – Андрющенко

Під час тимчасової окупації у Маріуполі, внаслідок екоциду російських загарбників через перекриття річок, значно зріс рівень солоності Азовського моря.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм радника голови Маріуполя Петра Андрющенка.

Як повідомив чиновник, росіяни витратили купу ресурсу та ефірного часу, аби спростувати наші твердження про екоцид.

"Про те, що медузи в жовтні, то аномалія. Що солоність Азову стрімко зросла через перекриття річок під час окупації. А тепер самі російські інститути кажуть, що катастрофа", – написав Андрющенко.

Азовське море екоцид

Фото: Телеграм / Петро Андрющенко

Радник зазначив, що солоність Азовського моря дорівнює вже солоності Чорного моря, а це негативно впливає на флору і фауну Азовського моря.

"В реалії це кінець флори та фауни моря, початок його кінця. Десь так зникав Каспій та Арал (хоча по суті вони озера, але тенденція схожа)", – додав Андрющенко.

Також повідомлялось, що окупаційні війська, засипавши дві третини річища річки Кальміус в Маріуполі для облаштування переправи, критично порушили екосистему Приазов'я та Азовського моря.

Окрім того, як зауважив Андрющенко, заради двох інших мостів через річку Кальчик в Маріуполі окупанти взагалі знищили природну течію.

Нагадаємо, що раніше речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що росіяни поглиблюють дно в порту Маріуполя для вивезення награбованого з України.

"Я вважаю, що це більше пов'язано саме з цивільним судноплавством. Тому що, якщо мова йде про логістичне забезпечення саме військових, для цього в них є великі десантні кораблі, які не потребують великої глибини, які можуть фактично виходити на берег, і цих одиниць у них ще вісім штук.

Тому, в принципі, все ж таки, це пов'язано саме з потребою і надалі вивозити награбовані з українських територій", – сказав Плетенчук.

Окрім того, на Одещині через підрив Каховської дамби вода у Чорному морі стає більш прісною, – результати досліджень.

Як писала "Рубрика", війна для природоохоронних установ поставила надважкі виклики: те, що має заповідатись поколінням та передаватись, як природна спадщина, нещадно знищується. Проте є надія. На кого вона покладена — читайте докладно у нашому матеріалі: "Екологічна катастрофа світового масштабу: як живе Національний природний парк "Нижньодніпровський" після підриву Каховської ГЕС".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: