fbpx
Сьогодні
11:25 24 Січ 2024

Уряд Німеччини профінансував побудову двох сучасних лікарень в Дніпропетровській і Чернігівській областях

English version here

Модульні лікарні в цих областях стали четвертою і п'ятою відповідно, які профінансував уряд Німеччини в рамках проекту «EU4ResilientRegions – Спеціальної програми підтримки України» і здійснюється GIZ Ukraine. Лікарня в Дніпропетровській області розпочне свою роботу 24 січня, а в Чернігові – 25 січня.

Лікарні забезпечуватимуть медичними послугами жителів громад і найближчих населених пунктів, а також ВПО, що прибули в ці громади. В якості партнерів були обрані громади, які постраждали під час окупації або в яких пошкоджено заклади охорони здоров'я в результаті бойових дій, а також громади, що прийняли велику кількість тимчасово переміщених осіб за час повномасштабного вторгнення.

«Модульні лікарні обладнані не тільки медичним обладнанням для первинної та планової спеціалізованої допомоги, а й зможуть надавати деякі послуги високоспеціалізованої медичної допомоги, – говорить Георг-Себастіан Хольцер, керівник кластеру GIZ Ukraine: Resilient Society. – Проект з побудови шести лікарень значно розширить можливості існуючих закладів щодо збільшення спроможності громад в наданні медичних послуг мешканцям найближчих міст і сел та тимчасово переміщеним особам».

Уряд Німеччини профінансував побудову двох сучасних лікарень в Дніпропетровській і Чернігівській областях

Діагностичні центри призначені для прийому до 200 пацієнтів щодня. Вони включають лабораторний блок і фізіотерапевтичне відділення, розміщені на площі у приблизно 500 квадратних метрів.

Лікарні укомплектовані сучасним медичним та лабораторним обладнанням. Постачається медичне обладнання для кабінетів 18 медичних спеціалістів: функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії тощо.

Для автономності лікарень збудовані автономні сонячні електричні станцї з встановленою потужністю 70 кВт. Вони розраховані на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення). Сонячні панелі встановлено на модульних блоках, на дахах існуючих закладів і на земельних ділянках поруч з модульними лікарнями.

Уряд Німеччини профінансував побудову двох сучасних лікарень в Дніпропетровській і Чернігівській областях

До складу сонячних станцій також входять сучасні резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 52 кВт, встановлені в модульних лікарнях, гібридні та мережеві інвертори, програмне забезпечення для роботи станцій в режимі онлайн.

Для аварійного енергопостачання лікарні також встановлений сучасний дизельний генератор потужністю 160 кВт разом з резервом палива. Навколо будівель облаштовано простір, забезпечено доступ до модульних лікарень осіб з обмеженими можливостями. Всі заклади, разом з генераторами, захищені бар'єрами HESCO, які мають захистити лікарню від уламків на випадок можливих обстрілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: