fbpx
Сьогодні
Відео 12:23 23 Січ 2024

Окупанти стягують до Петербурга додаткові системи ППО С-300: у мережі з'явилося відео

Фото: Вікіпедія

Російська влада активно почала встановлювати системи протиповітряної оборони С-300 навколо Санкт-Петербурга через успішні удари українських безпілотників по військових об'єктах у Ленінградській області.

Про це пише телеграм-канал ASTRA

У російському пабліку повідомили, що після перших з початку війни атак ударних безпілотників на Ленінградську область жителі помітили в регіоні ЗРК С-300.

Зенітно-ракетні комплекси зняв на відео місцевий житель, один із комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися.

Нагадаємо, як пише ISW, 21 січня російське інсайдерське джерело заявило, що протиповітряна оборона російської федерації прикриває Ленінградську область погано.

Військові аналітики з посиланням на джерело повідомляють, що російська протиповітряна оборона в Ленінградській області, ймовірно, не готова захищатися від ударів з півдня.

Російські системи протиповітряної оборони в Ленінградській області, швидше за все, розташовані для захисту від ударів із північного заходу та заходу, оскільки росія історично створювала свою ППО в цьому районі для захисту від гіпотетичних атак НАТО.

Варто зауважити, що росія змушена перекидати своє ППО з фронту після атаки на газовий термінал "Усть-Луга Ойл" в Ленінградській області.

Нафтовий термінал "Усть-Луга Ойл" – це один із найновіших та найважливіших у рф. Він працює на експорт, але постачає також паливо і для російських військ.

Що відомо про атаку 21 січня

Офіційно в Міноборони росії вночі заявляли про нібито збиття безпілотників над територією Тульської, Орловської та Смоленської областей (останню атакували двічі).

Однак про пожежу в порту Ленінградської області зовсім не згадали.

Пізніше губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив, що пожежа сталася у терміналі компанії "Новатек". Постраждалих, за його словами, немає, було проведено евакуацію персоналу.

Окрім того, відбулася атака українських безпілотників на оборонне підприємство "Щегловський вал" у місті Тула російської федерації.

Варто додати, що на підприємстві, яке атакували українські дрони, виробляють зокрема зенітні ракетні комплекси "Панцир-С".

Раніше ми повідомляли, що російське Міноборони заявило про збиття безпілотників над Тулою.

Однак ЗМІ та місцеві мешканці повідомляють про потужний вибух та пожежу в Пролетарському районі міста, де розташований завод "Щегловский вал".

Окрім того у ніч на 21 січня українські безпілотники у Смоленській області атакували російський авіаційний завод, де виробляють та ремонтують авіаційну й іншу військову техніку.

За словами співрозмовника ЗМІ, під Смоленськом зафіксовані влучання.

Варто зазначити, що Смоленський авіазавод виробляє крилаті ракети Х-59 різних модифікацій, якими російські сили обстрілюють військові та цивільні об'єкти в Україні.

Окрім того, підприємство перебуває під санкціями Євросоюзу і США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: