fbpx
Сьогодні
16:22 22 Січ 2024

Процес іде, пілоти вже літають у небі з інструкторами: Ігнат розповів про навчання українських пілотів на F-16

Фото: twitter

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські бойові пілоти у межах навчання на винищувачах F-16 вже літають у небі з інструкторами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення полковника в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Ігнат зазначив, що міжнародні партнери "дуже-дуже конфіденційно навчають льотчиків, не оприлюднюється особливо ніяка інформація".

"Є чіткий план дій у рамках нашої авіаційної коаліції, до якої навіть долучилися держави, що навіть не мають на озброєнні F-16. Але все ж готують авіаційних фахівців, не лише пілотів, але й інших. Процес іде, пілоти вже літають у небі з інструкторами", — сказав речник ПС.

Як пояснив полковник, "налітати необхідно певну кількість годин".

"Є фактор погоди, є фактор того, що були вихідні, канікули різдвяні. Всі повернулися до роботи, продовжують навчатися у повітряному просторі, мовиться про Данію та США, де проходять підготовку. Не забуваємо і про Велику Британію", — додав Ігнат.

Що відомо про надання літаків F-16 Україні

Нагадаємо, раніше прем'єр Нідерландів Рютте у розмові із Зеленським заявив про підготовку до передачі Україні перших F-16.

Раніше Ігнат заявляв про те, що F-16, які отримає Україна, необхідно модернізувати.

Норвегія оголосила, що відправить два винищувачі F-16 до Данії для навчання українських пілотів їхньому використанню, й підтвердила відправлення 10 інструкторів до Данії, щоб допомогти в навчанні.

Бельгія також відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії в період з березня по вересень для навчань українських пілотів.

Окрім того, уже перші шестеро українських пілотів пройшли базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та зараз навчаються керувати винищувачами F-16 у Данії.

Варто додати, що у Повітряних силах поки не бачать сенсу у доставці винищувачів F-16 в Україну. Оскільки літаки стоятимуть під прицілом ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: