fbpx
Сьогодні
Фото 15:15 22 Січ 2024

Рішення для перемоги: Львівський ІТ кластер передав ЗСУ техніки та обладнання на понад 3 мільйони

English version here

Фото: Львівська ОВА

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як зазначив офіцер повітряного командування "Захід" Денис Левкович, добре оснащені війська протиповітряної оборони – це спокій та безпека регіону та всієї країни.

Адже завдяки роботі ППО міста та стратегічні об'єкти перебувають під своєрідним куполом, який захищає від ворожих атак із неба.

Це дозволяє уникнути руйнування чи знищення важливих інфраструктурних об'єктів та вберегти цивільне населення.

Яке рішення?

Всього в межах проєкту SKY, який започаткували на початку повномасштабної війни, ІТ кластер передав допомоги на понад 20 мільйонів гривень.

Фото: Львівська ОВА

Як це працює?

Йдеться про:

  • мережеве обладнання,
  • комп'ютерну техніку,
  • рації.

Всього понад 350 одиниць на суму понад 3 млн грн.

"ІТ кластер – це великий та відповідальний український бізнес. Але щоразу частіше він у мене асоціюється з місією допомоги військовим. Величезне дякую за те, що вже підтримали нашу протиповітряну оборону на більш ніж 20 мільйонів гривень. Обладнання, яке ми передаємо сьогодні, допоможе пов'язати усі засоби ураження ворожих повітряних цілей в єдину систему, забезпечить швидку комунікацію наших воїнів ППО, які боронять небо не лише над Львівщиною, а й над усім західним регіоном. Люди у лавах повітряного командування «Захід» – справжні герої, які тримають небо, й тим самим дають нам можливість працювати, платити податки, виховувати дітей, вірити в перемогу і підтримувати тих, хто її здобуває на передовій", – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Фото: Львівська ОВА

Сили протиповітряної оборони західного регіону отримають зокрема:

  • ноутбуки,
  • принтери,
  • комунікаційне,
  • серверне обладнання.

Проєкт SKY передбачає технічну модернізацію командного та аналітичного центрів Повітряного Командування "Захід". Це включає повну заміну існуючої комп'ютерної техніки, мережевого обладнання та екранів для виведення зображення навігаційних систем.

"Проєкт SKY став можливим завдяки більш ніж 300 компаніям, які є учасниками нашої спільноти. Закликаю всіх, хто ще не встиг приєднатися до нашої організації, приєднуйтеся. Ми робимо амбітні і потрібні проєкти, які захищають нас від обстрілів ворога", – розповів СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський.

Серед компаній, які підтримали проєкт: Дата арт, Qub Studio, Sigma, ТДБ, Israel IT, Exoft, Yalantis, Everymatrix, Jappware.

Фото: Львівська ОВА

Партнер цієї передачі: Jappware.

"Це обладнання служитиме для покращення взаємодії командних центрів, забезпечення комунікації для координованих дій, необхідних у нашій роботі. Це не перша передача і не перший проєкт від ІТ кластера, і вони завжди вчасно. Дуже вдячні за допомогу, продовжуємо нищити ворога разом", – підкреслив він.

Довідка

SKY – один із багатьох проєктів, які ІТ Кластер реалізовує у співпраці зі Львівською ОВА. Як зазначив Степан Веселовський, в межах проєкту "Мисливці за шахедами" для мобільних вогневих груп незабаром передадуть автомобілі з автоматичними турелями.

Нагадаємо, у травні спільнота Львівського ІТ Кластера передала безпілотник Shark для потреб аеророзвідки артилерійської бригади. Передача відбулася в межах ініціативи Victory Projects.

Також повідомлялось, що за час повномасштабної війни Львівський оборонний кластер (ЛОК) передав майже 7000 засобів індивідуального захисту четвертого класу для підрозділів ДСНС України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: