fbpx
Сьогодні
17:55 19 Лис 2023

У Львові  створять Дослідний центр для студентів інженерних спеціальностей: у чому рішення

English version here

Фото: Львівська міська мерія

17 листопада у Львівській міській раді підписали інвестиційний договір з Львівським ІТ кластером щодо реалізації проєкту по створенню Дослідницького центру для студентів інженерних спеціальностей.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Львівську міську раду.

У чому проблема?

Інженерами називають фахівців, які займаються розробкою чи модернізацією технічних механізмів. Це одна з найдревніших професій, яка є актуальною і зараз, понад століття.

До числа найвеличніших спеціалістів цього профілю відносяться такі відомі особистості, як Леонардо да Вінчі, Архімед, Нікола Тесла, Сергій Корольов, Генрі Форд, Ілон Маск і інші геніальні технарі, чиї винаходи змінили життя суспільства.

Звісно з плином часу, задачі та можливості у інженерів змінюються, проте незмінним залишається попит на цих фахівців на ринку праці. В свою чергу, це є причиною великих конкурсів на факультети інженерії в вишах України та зарубіжних країн.

Яке рішення?

У Львові на вулиці Каліча Гора, 5 створять Дослідний центр для студентів інженерних спеціальностей.

У мерії підписали інвестиційний договір про створення Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей. 

Як це працює?

"Сьогодні ми на крок ближче у реалізації дуже важливого проєкту зі створення Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей – все те, що сьогодні дає велику додану вартість. Ми вдячні колегам з ІТ кластеру, що вони взяли участь і перемогли в конкурсі", – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Фото: Львівська міська мерія

"У міжнародний День студентів, ми досить символічно підписуємо інвестиційний договір по створенню Дослідного центру для студентів тут, у Львові. І ми, Львівський ІТ кластер, взяли на себе зобов'язання збудувати, відкрити і управляти цим центром. Це логічне продовження нашої дуже довгої роботи по реформі ІТ-освіти у Львові.

Ми маємо вже 19 бакалаврських програм в різних університетах: "Львівська політехніка", університет Івана Франка, академія мистецтв та інші. Там навчається 4 500 студентів. В кожному з університетів навчальні програми мають своє спрямування, це не лише технічні програми. Зараз ці студенти навчаються всередині своїх середовищ, своїх університетів, а ми хочемо, щоб вони мали можливість поєднуватись у команди міжуніверситетські, для того, щоб поєднати цей різний досвід. Для цього ми і створюємо Дослідний центр. Інфраструктура, яку ми плануємо там збудувати, лабораторії, менторська підтримка, додаткові навчальні програми – це все дозволить нам сформувати дуже якісне середовище хороших студентських стартапів. Хочемо, щоб усе це було з ухилом до дуже складних технологій, так званого deep-tech, щоб ми у Львові мали можливість розвивати високотехнологічні сучасні стартапи. Також це буде можливістю для молодих науковців, аспірантів, які зможуть там проводити свої дослідження, працювати над проєктами та дисертаціями", – розповів Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ кластеру.

Проєкт створення Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей у Львові передбачає реконструкцію будівлі по вулиці Каліча Гора, 5, площею 1 356 м. кв.

У будівлі буде створено 11 лабораторій з найбільш актуальних крос-функціональних напрямків, опенспейсів, лекторіїв, мітинг-румів.

Доступ до лабораторій та розхідних матеріалів центру буде безкоштовний. Проєкти студентів супроводжуватимуть ментори з топ-компаній Львівського ІТ кластеру.

Для студентів безкоштовно проводитимуть:

  • лабораторні заняття,
  • пітчинги проєктів,
  • тренінги з розвитку лідерських та організаційних навичок,
  • організовуватимуть наукові заходи. ​

Також приміщення центру безкоштовно надаватимуть для проведення лекційних та практичних занять у межах навчання студентів на технічних спеціальностях у вищих та професійно-технічних навчальних закладах міста.

Нагадаємо, у вересні 2023 року 33 студенти, які протягом 2022-2023 академічного року навчалися на магістерських програмах Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК), розпочали навчання в одному з найбільших та найінноваційніших університетів США – Arizona State University (ASU).

Aмерікан Юніверсіті Київ — приватний університет, який пропонує вищу освіту в галузі ІТ, бізнесу та менеджменту. Навчальна програма побудована за стандартами Arizona State University, одного з найбільших та найінноваційніших університетів США. Студенти АЮК навчаються виключно англійською мовою та можуть отримати дипломи українського та американського зразка.

Також повідомлялось, що з наступного навчального року українські виші припинять набори на заочну форму навчання. Чому і що це означає для студентів — розбиралася "Рубрика".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: