fbpx
Сьогодні
14:44 20 Січ 2024

Головнокомандувач ЗСУ закликав столичну владу не розділяти Повітрофлотський проспект на дві частини

Фото: golos.com.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступає проти розділення Повітрофлотського проспекту на дві частини.

Про це йде мова у відповіді Залужного на запит народного депутата Романа Лозинського, наданій УП; петиція на сайті Київради.

Нагадаємо, що петиція історика Олександра Алфьорова про неприпустимість розділення Повітрофлотського проспекту на два та підтримку варіанту проспекту Повітряних сил за тиждень зібрала понад 5500 підписів з 6000 необхідних.

"Звертаюсь до Київського міського голови, до голів фракцій та кожного депутата Київради і прошу:
Не займатись шахрайством, залишити у спокої Повітрофлотський проспект і не розділяти його штучно на два проспекти.

Реалізувати волю київської громади, вищого військового командування, наших захисників і героїв Повітряних Сил ЗСУ – перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних Сил", наголосив історик у петиції.

Як повідомив Лозинський, він звернувся до Головнокомандувача через те, що частина депутатів Київської ради була готова голосувати за назву "проспект Повітряних сил" лише за умови розділення проспекту на два:

  • проспект Європейського союзу,
  • проспект Повітряних сил.

Своєю чергою Залужний запевнив, що послідовно підтримує ідею перейменування Повітрофлотського на проспект Повітряних Сил — без розділу його на дві частини.

Залужний, перейменування проспекту

"З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних сил, підтверджую незмінність своєї позиції щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект Повітряних сил без розділення проспекту на дві частини.

Зазначену позицію надіслано до Київської міської ради", підкреслили у відповіді.

Варто додати, що 90% опитаних киян підтримали перейменування проспекту Повітрофлотський на проспект Повітряних сил.

Нагадаємо, що 20 червня, Київська міська рада перейменувала ще 2 вулиці столиці, Драгомирова та Гвардійську відповідно у Печерському та Голосіївському районах.

Відтепер вулиця Драгомирова у Печерському районі називається іменем Андрія Верхогляда  майора 72-ої бригади Чорних Запорожців, народного героя України, який загинув рік тому.

Окрім того, вулиця Гвардійська в Голосіївському районі столиці назвали на честь героїчного підрозділу Карпатська Січ.

Також у Києві демонтували пам'ятник радянському льотчику Чкалову. А 9 лютого прибрали пам'ятник радянському воєначальнику Ватутіну.

Окрім того, 9 грудня, вранці, у Києві комунальні служби розпочали демонтаж пам'ятника радянському діячу Миколі Щорсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: