fbpx
Сьогодні
09:30 19 Січ 2024

Ігнат розповів, де найчастіше використовують гібридні системи ППО

Фото: armyinform com ua

Гідридні системи протиповітряної оборони не являються далекобійними, через це вони використовуються для прикриття інфраструктури та військових об'єктів України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що практика поєднання радянського та західного озброєння вже раніше використовувалася в Україні, зокрема, у авіації. Йдеться про використання ракет західного виробництва та радянських літаків, які має Україна.

"Ці системи, про які ми зараз говоримо, вони не є такими далекобійними. Можуть працювати десь до 15 кілометрів. Тому розраховувати на те, що ми можемо збивати на далеких відстанях, не доводиться. Але прикривати ними локально об'єкти інфраструктури, військові об'єкти чи щось інше – чому б ні", – сказав речник.

Ігнат додав, що в Україні також модернізують ПЗРК для мобільних вогневих груп.

За його словами, йдеться про оснащення переносних зенітних комплексів тепловізійним обладнанням, щоб збільшити показник збиття.

Як писала Рубрика, нещодавно міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що гібридна система ППО знищила "Шахед", це було перше успішне застосування систем.

Бук-М1

Фото: Міноборони України

Що відомо про "франкен"-системи (FrankenSAM)

Нагадаємо, що ми вже писали про те, що Україна та Сполучені Штати Америки в рамках програми FrankenSAM створили "гібридні" системи протиповітряної оборони, які можуть запускати сучасні зенітні ракети західного калібру із модернізованих радянських пускових установок.

Тоді Україна звернулася до західних союзників з проханням допомогти їм знайти ракети для близько 60 зенітно-ракетних комплексів "Бук" радянського виробництва та радарів, які простоювали в арсеналі Києва.

Оскільки ракети для комплексів Бук-М1 і С-300 виробляє тільки росія.

За даними NYT, в результаті отримали 2 види "гібридних" ППО:

  • пускові установки "Бук" та ракети Sea Sparrow,
  • радянські радари та ракети AIM-9M Sidewinder.

На початку грудня Україна отримала від Сполучених Штатів Америки пакет технічних даних для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM.

Фото: Міноборони України[/caption]

Что известно о "франкен"-системах (FrankenSAM)

Напомним, что мы уже писали о том, что противовоздушной обороны, которые могут запускать современные зенитные ракеты западного калибра из модернизированных советских пусковых установок.

Тогда Украина обратилась к западным союзникам с просьбой помочь им найти ракетыдля около 60 зенитно-ракетных комплексов "Бук" советского производства и радаров, которые простаивали в арсенале Киева.

Посколькуракеты для комплексов Бук-М1 и С-300¦производит только россия.

По данным NYT, в  результаты получили 2 вида "гибридных" ПВО:

  • пусковые установки "Бук" и ракеты Sea Sparrow,
  • советские радары и ракеты AIM-9M Sidewinder.

В начале декабря Украина получила  Соединенных Штатов Америки пакет технических данных для начала местного производства некоторых проектов FrankenSAM.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: