fbpx
Сьогодні
20:48 08 Січ 2024

Ігнат розповів, чому росія найчастіше запускає ракети з Каспійського моря

російські загарбники найчастіше запускають ракети по Україні з Каспійського моря через побоювання, що вони можуть впасти на території рф.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає Рубрика.

"Інколи ракети втрачають радіолокаційну прив'язку до своєї цілі, спрацьовують самоліквідатори, буває, падають просто в іншому місці, аніж планувалось", – сказав Ігнат.

За його словами, такі випадки можна було побачити і на відео, коли було знищено половину російського села, де впала крилата ракета. Він зазначив, що таких випадків є значно більше.

"Не даремно окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, над морем саме. Тому що є ймовірність несходу ракети, що вона просто відвалиться від літака і впаде росіянам на голову. Саме тому Волгодонськ і район Каспійського моря є найчастішими місцями звідки росіяни пускають ракети", – сказав Ігнат.

Нагадаємо, російські терористи вночі та вранці 8 січня завдали масованого удару по Україні дронами-камікадзе Shahed та понад 50 ракетами різних типів. Силам ППО вдалося знищити 26 цілей противника.

Така кількість збитих ракет пояснюється тим, що більшість цілей, які ворог запустив по Україні, летіли по балістичній траєкторії і їх можуть збивати тільки зенітні ракетні комплекси на кшталт Patriot. Це пояснив сьогодні Юрій Ігнат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: