fbpx
Сьогодні
08:53 17 Січ 2024

Генштаб: українські військові відбили 35 атак противника на Авдіївському напрямку

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 16 січня, російські загарбники атакували на 6 напрямках на сході та півдні країни, українські Сили оборони найбільше ворожих штурмів відбили на Лиманському, Авдіївському та Бахмутському: загалом протягом доби на фронті відбулося 98 бойових зіткнень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 1 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Своєю чергою протиповітряна оборона знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Окрім того, підрозділи ракетних військ завдали ураження по:

  • 1 району зосередження особового складу,
  • 2 пунктах управління,
  • 2 складах боєприпасів окупантів.

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 4 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Наприкінці минулої доби російські окупанти завдали ракетних ударів по центральній частині міста Харків. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали лікарня, приватні та багатоквартирні житлові будинки, інша цивільна інфраструктура", зазначили у Генштабі

Авіаційних ударів зазнали:

  • Вовчанськ Харківської області;
  • Орлівка, Авдіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області;
  • Мала Токмачка, Преображенка, Оріхів Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 98 бойових зіткнень.

  • На Лиманському напрямку захисники відбили 11 атак противника в районах Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 17 атак біля Макіївки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та північніше Григорівки, Веселого Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 9 атак окупантів неподалік Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби Сили оборони відбили 20 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога біля Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області − тут відбили 17 атак.
  • На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника західніше Вербового Запорізької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Протягом минулої доби росіяни здійснили 6 безуспішних штурмів позицій українських військ.

Нагадаємо, що бойові дії й з боку Сил оборони, і з боку російських загарбників зараз мають менший масштаб, щоб зберегти боєприпаси та людей. Наразі широке використання дронів змусило змінити тактику. Проте рф не полишає надію відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: